İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rusya'daki opera binası saldırısının failinin Bodrum'da yakalandığını açıkladı. Rusya, bugün Moskova'da düzenlenen bombalı saldırıyla sarsıldı.
Rus yetkililer, saldırının Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırı sonucu bir Rus askeri yetkilinin ve eşinin yaralandığını bildirdi.
NTV'nin Kommersant gazetesinden aktardığı bilgilere göre Rusya'nın GRU (Baş İstihbarat Dairesi) askeri istihbaratından bir subayın, bu sabah Moskova'da meydana gelen araç patlamasında bacakları koptu.
Rus medyasının haberine göre patlama, Sinyavinskaya Caddesi üzerindeki otoparkta meydana geldi.
Rusya İçişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Irina Volk, aracın tanımlanamayan bir cismin patlaması neticesinde havaya uçtuğunu açıkladı.
Kommersant gazetesine göre patlayıcı cihazın TNT eşdeğeri yarım kiloydu.
Moskova Soruşturma Komitesi tarafından saldırıya ilkişkin yapılan açılkamaya göre müfettişler ve adli tıp uzmanlarının, operasyonel servislerle birlikte olay yerini incelediği bildirildi.
Rusya İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili ve bir ceza davası açıldığını açıkladı.
Rusya'yı karıştıran saldırının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Moskova'daki terör saldırısını gerçekleştiren saldırgan Evgenii Serebriakov'un Bodrum'da yakalandığını açıkladı.
Bugün saat 10.30’da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından İnterpol/Europol Daire Başkanlığı'nın telefonla arandığını belirten Bakan Yerlikaya, “Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov isimli şahsın Moskova’da bombalı araçla terör saldırısı düzenlendiği, saldırı sonucunda 2 şahsın yaralandığı ve şahsın Moskova-Bodrum uçağı ile ülkemize geldiği” bilgisi iletilmiştir" ifadelerini kullandı.
Yerlikaya, terör saldırısı yapan teröristin saat 09:40’ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığı tespit edildiğini belirterek, "Konu ile ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı, ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya INTERPOL Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır. Operasyonu yürüten kahramanlarımızı tebrik ediyorum Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
kaynak: Halk TV
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)