Ankara

Saadet'te bayrak değişimi Delegelerin büyük desteğini aldı İşte yeni başkan

Saadet Partisi'nin 9. Olağan Kongresi'nde Mahmut Arıkan, 823 oy alarak genel başkan seçildi. Kongrede Temel Karamollaoğlu veda ederken, Türkiye'nin geleceği için önemli mesajlar verildi. Detaylar haberimizde.

Saadet'te bayrak değişimi Delegelerin büyük desteğini aldı İşte yeni başkan

Saadet Partisi’nin 9. Olağan Büyük Kongresi, bugün Ankara Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genel başkanlık yarışı, partinin yeni dönemine ışık tutacak önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kongre, saat 10.00 itibarıyla başlarken, salondaki coşku dikkat çekiciydi.

Mahmut Arıkan Genel Başkan Oldu

Partinin yüksek istişare kurulu (YİK), Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’ı genel başkan adayı olarak önerdi. Ancak bu karar, kongre öncesinde başka isimlerin de adaylığını açıklamasına engel olmadı. İstanbul Milletvekili Birol Aydın ve eski Genel Başkan Mustafa Kamalak, Arıkan’a rakip olarak sahaya çıktı.

Genel başkanlık yarışında Birol Aydın 221 imza toplarken, Mahmut Arıkan 741 imzayla delegelerin büyük desteğini kazandı. Oylama sonucunda 823 oy alan Mahmut Arıkan, Saadet Partisi’nin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Karamollaoğlu’ndan Tarihi Veda

Görevi devreden Temel Karamollaoğlu, kongrede yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşattı. Konuşmasına, öğretmenler günü mesajıyla başlayan Karamollaoğlu, partinin geçmişten bugüne yaşadığı zorlukları ve kararlı mücadelesini dile getirdi. “Ne yolumuzdan ne de inancımızdan zerre kadar taviz verdik” diyen Karamollaoğlu, Saadet Partisi’nin duruşunu ve ilkelerini vurguladı.

Sağlık sorunları nedeniyle görevine devam edemeyeceğini belirten Karamollaoğlu, “Ruhum Anadolu’yu adımlamak isterken bedenim buna izin vermiyor” diyerek siyasete aktif katılımını sonlandırsa da dava arkadaşlarının yanında olacağını ifade etti.

Yeni Dönem, Yeni Hedefler

Mahmut Arıkan’ın liderliğiyle Saadet Partisi’nde yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken kongre, “Yaşanabilir bir Türkiye” ve “Adil bir dünya” hedefleri doğrultusunda yenilenen bir dinamizmin sinyallerini verdi. Delegelerin güçlü desteğini arkasına alan Arıkan’ın, partiyi nasıl bir geleceğe taşıyacağı şimdiden merak konusu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    ALKIŞ
  • 4
    BEĞENDİM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.