Burdur / Bucak

Safa Sönmez: “Düğün Dernek Gezmekle Vekil Olunmaz, Bitirilemeyen Yatırımları Bitirin”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yapımı devam eden Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Bucak KYK Yurdu inşaatları hakkında basın açıklamasında bulundu.

Safa Sönmez: “Düğün Dernek Gezmekle Vekil Olunmaz, Bitirilemeyen Yatırımları Bitirin”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yapımı devam eden Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Bucak KYK Yurdu inşaatları hakkında basın açıklamasında bulundu.Başkan Sönmez açıklamasında sert cümlelerle Ak Parti Burdur Milletvekili Yasin Uğur’a yüklenirken, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik’i ise Burdur’a yaptıklarından dolayı tebrik etti.

İŞTE SAFA SÖNMEZ’İN AÇIKLAMALARI
İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez ilçede yapımı süren KYK Yurdu ve Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulu inşaatlarının neden hala tamamlanamadığının vatandaş tarafından merak edildiğini, yetkililerin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini ifade etti.

SAĞLIK MESLEK YÜKSEKOKULU NEDEN BİTMİYOR?

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne bağlı Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulu inşaatının da hala tamamlanmadığını ifade eden Başkan Sönmez, “İlçemize daha çok öğrenci getirmek amacıyla yapımına başlanan fakat aradan geçen süreye rağmen hala inşaat halinde olan Bucak Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun durumu da ayrı bir muammadır. Bucak’a yüksekokul bölümleri kazandırdık diye günlerce demeç verenler, hala bitmeyen inşaatlar konusunda bir açıklamada bulunmamaktadır. İlçemiz öğrenci sayısında ileriye gitmesi gerekirken, her nedense kan kaybetmeye devam etmektedir. Bu konuda tüm sorumlular kimlerse vatandaşımıza doğru bilgi vermek ve yaşanan süreci anlatmak zorundadır. Biz de İYİ Parti olarak konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“DÜĞÜN DERNEK GEZMEKLE VEKİL OLUNMAZ, BAYRAM VEKİLİ TEBRİK EDİYORUM”

Sönmez, “Artık kendi siyasi iç meselerini bıraksınlar. Kendi iç meseleleri yüzünden ilimizi ilçemizi geride bırakıyorlar.Sadece düğün,bayram gezmekle siyaset olmuyor. Bu acı bir durum. Bucak günden güne geri gidiyor. Burdur’da milletvekilimiz Bayram Özçelik’e teşekkür ediyorum.Çünkü bir şeyler yaptı Burdur adına. Bizim Bucak’ımızın her dönem bir milletvekili var ama Bucak’a yaptığı bir şey yok. 1 buçuk senedir milletvekilisiniz, Bucak’a ne yaptınız? Bunu basın açıklamasıyla duyurmanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“KYK YURDU NE ZAMAN AÇILACAK?”

Başkan Sönmez yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi ilçemizde öğrencilerin barınması için geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan 500 kişilik KYK Yurdu aradan geçen zamana rağmen hala inşaat halinde beklemektedir.Söz konusu inşaat çalışmalarını alan firma işi tamamlaması gereken süreyi defalarca geçirmiş hala daha bu konuda bir somut adım atılmamıştır. Devletin parasıyla yapılan kamuya ait KYK Yurdu, inşaat halindeyken bir anlamda çürümeye bırakılmıştır. Bu konunun çözüme kavuşması ve ilçemize üniversite okumak için gelen öğrencilerin KYK Yurdu’ndan yararlanması için İYİ Parti olarak her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bildiririz” ifadelerini kullandı.

“APART SAHİPLERİNE KESİLEN CEZALAR NE OLACAK?”

Geçtiğimiz günlerde Bucak’ta apart sahiplerine astronomik cezalar kesildiğini de hatırlatan Başkan Safa Sönmez, “Güvenlik ve gerekli şartların olması için denetimlerin yapılması gerekiyor.Bu konuya hiç bir sözümüz yok ama Türkiye’de sadece Burdur,Bucak ve Isparta’daki apartların 50 bin TL’yi aşan cezalar kesilmesine anlam veremiyorum.Apart sahipleri bu cezaları ödeyemeden kapatma cezası bile verilebilecek.Bu apartlarda kapanırsa öğrenciler sokaklarda mı kalacak? Bu konuda da çözüm odaklı bir siyaset yapalım” şeklinde ifade etti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı
Bölgesel

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı

Safa Sönmez'den Bucak'a Modern ve Çağdaş Hizmet Anlayışı - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Bucak'ı daha yaşanabilir bir şehir yapmak için projelerini açıkladı.

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber
Bölgesel

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, maddi durumu olmayan öğrencilere ücretsiz LGS ve YKS kursu açacaklarını ve bu kurslarda atanamayan öğretmenlerin görev yapacağını duyurdu.

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak
Bölgesel

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak

Safa Sönmez'den Turba Yolu Projesi! Bucak'ta Turba yolu canlanacak. İYİ Parti'nin Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, Turba Yolu üzerinde yapılacak düzenlemeler ve canlandırma projeleriyle şehrin turistik çekiciliğini artırmayı ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor.

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak?
Bölgesel

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak?

Safa Sönmez'den yeni proje! Bucak Kent Akademisi Bucak Kent Akademisinde neler olacak? İYİ Parti'nin Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, seçim vaatleri arasında önemli bir projeye yer veriyor: Bucak Kent Akademisi.

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?'
Bölgesel

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?'

Safa Sönmez'den Perşembe Pazarı tepkisi! 'Hani kimse üşümeyecekti?' - İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Perşembe Pazarı'nda esnafların ve vatandaşların soğuktan muzdarip olduğunu ve kapalı pazar yeri sözünün tutulmadığını dile getirdi.

Safa Sönmez'den Tarihi Koruma ve Turizm Projesi
Bölgesel

Safa Sönmez'den Tarihi Koruma ve Turizm Projesi

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, Bucak'ın tarihi dokusunu koruyarak eski mahalleleri restore etmeyi ve turizme kazandırmayı planlıyor.