18 Eylül 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev değişimi resmileşti. Görev süresi sona eren Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yerine İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş atandı. Bu gelişme, hem ilahiyat camiasında hem de kamuoyunda geniş yankı uyandırarak sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
Safi Arpaguş’un atanması, Diyanet’in gelecekteki politikaları ve din hizmetlerindeki yaklaşımı açısından da yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.
1967 yılında Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğan Safi Arpaguş, ilkokul ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. 1990’da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olarak akademik hayatına adım attı.
1992’de aynı fakültenin Tasavvuf Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi oldu. Yüksek lisansını Aziz Mahmud Hüdâyi’nin eserleri üzerine, doktorasını ise Mevlânâ’nın dini anlatım metodları üzerine tamamladı. 2008’de doçent, 2014’te ise profesör unvanını aldı.
Marmara Üniversitesi’nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapan Arpaguş, 2011-2021 arasında fakültede dekan yardımcılığı görevini yürüttü. Tasavvuf tarihi, Mevlânâ, Mesnevî ve Mevlevîlik üzerine yaptığı akademik çalışmalarla tanınıyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)