ANKARA-BHA
Hastanede tedavi gören gazilerin sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, gaziler ve gazilerin aileleriyle birlikte hastane bahçesinde kahvaltı yaptı, gazilerle sohbet ederek kendilerine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Bu vatan, milletimiz sizlerle gurur duyuyor. Bu ülkeyi bize emanet eden şehitlerimizden Allah razı olsun, onlara Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Bu vatanı bize emanet eden, vatanımızın bizde kalmasını sağlayan sizlere çok teşekkür ediyorum, acil şifalar diliyorum. Sizler bizim baş tacımızsınız, Allah sizlerden razı olsun. Bu ülkenin nasıl kazanıldığını, nasıl korunduğunu her bir vatandaşın bilmesi gerekiyor. Onun için bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Bir gün değil, her gün bizim Gaziler Günümüz, her günümüz sizinle beraber. Bazen eksikliklerimiz olabilir ama arkadaşlarımız gerçekten çok çaba içindeler. Bu ülke, bizler size çok şey borçluyuz. O borcu tam olarak ödeyemezsek de elimizden geleni yapacağız. Şunu da söylemeliyim, bu hastaneyi yapanlardan, bu hizmeti sağlayanlardan Allah razı olsun, çok güzel bir hastane, vizyoner bir yer, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Türkiye Millî Paralimpik Takımı Sporcularıyla Bir Araya Geldi
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hastanede Gazi Recep Yavuz’un filografi sergisini gezdi, sergideki eserleri için kendisini tebrik etti. Gazi Recep Yavuz, Hastane çalışanlarıyla aile gibi olduklarını belirterek bu tip sanatsal çalışmaların tedavi edici yönünün de bulunduğunu ifade etti.
Sağlık Bakanı Memişoğlu, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılan tekerlekli sandalye tenis kategorisinde millî sporcu Uğur Altınel, millî para atıcı Gazi Astsubay Murat Oğuz ve Güneydoğu gazisi millî para okçu Yavuz Papağan’la da bir araya geldi, sporcuları tek tek tebrik etti, tüm sporcularla gurur duyduklarının altını çizdi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kendisine bir türkü söyleyen ve Sayın Memişoğlu ile tavla oynamak istediğini belirten Güneydoğu gazisi 53 yaşındaki Göksel Gümüş’ü kırmayarak onunla tavla oynadı.



Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Engin Koyuncu’nun eşlik ettiği ziyarette Sağlık Bakanı Memişoğlu, hastanede oluşturulan Gazi Müzesi’ni gezdi, robotik rehabilitasyon ve protez yapım alanlarında incelemelerde bulundu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)