SAĞLIKLI GEBELİK İÇİN 5 EGZERSİZ KURALI

SAĞLIKLI GEBELİK İÇİN 5 EGZERSİZ KURALI Gebelik döneminde yapılan egzersizler anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıyor.

SAĞLIKLI GEBELİK İÇİN 5 EGZERSİZ KURALI

SAĞLIKLI GEBELİK İÇİN 5 EGZERSİZ KURALI
Gebelik döneminde yapılan egzersizler anne ve bebek sağlığı için büyük önem taşıyor. Anne adayına kendini fiziksel ve ruhsal olarak iyi hissettiren egzersizler; özellikle bu dönemde sık karşılaşılan bel ve sırt ağrılarını, şişlik ve ödem ile uykusuzluk problemlerini de azaltıyor. Gebelik döneminde hareketsizlikten uzak duran ve düzenli egzersiz yapan kişilerin normal doğum yapma şansı yükseliyor ve sancı süreleri de kısalıyor. Memorial Sağlık Grubu Medstar Topçular Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nilsem Eraslan, gebelik döneminde egzersizin önemi hakkında bilgi verdi.

Daha rahat bir doğum için hareket şart
Gebelik döneminde yürüyüş, yüzme, yoga ve nefes egzersizleri anne adayı için herhangi bir riske yol açmadığı gibi bu sürecin daha sağlıklı ve rahat geçirilmesine de yardımcı olur. Egzersizlerin amacı kilo kontrolü değil anne adayının doğum sürecine katkı sağlamaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, egzersize başlama zamanı ve hareketlerin içeriğidir. Doktor kontrolünde yapılan bir planlama çerçevesinde düzenli egzersiz, hem anne adayı hem de bebek için yararlı olacaktır.

Ağrı hissettiğiniz anda egzersizi bırakın

Gebelik döneminde egzersiz süreleri, herkese göre değişmekle birlikte 30 ile 45 dakika arasında ve 5 ya da 10 dakikalık molalarla olmadır. Egzersiz sırasında aşırı terleme, kalp atışında hızlanma, bel ve karın bölgesinde ağrı oluşması durumunda hareketler hemen bırakılmalı ve doktora bilgi verilmelidir. Gebelerin, kendilerini rahatlatacak uygun egzersizleri tercih etmeleri önerilmektedir.

Gebelikte egzersiz kurallarına dikkat!

1.Hava şartları uygun olduğu sürece egzersizlerin açık havada yapılması önerilir. 2.Mümkün olduğunca gürültü ve stresten uzak mekanlar seçilmedir. 3.Egzersiz süresi, gebeyi yormayacak uzunlukta olmalıdır. 4.Egzersiz planı, içinde bulunulan aya göre değişebilir. Gebeliğin ilerleyen aylarında daha basit egzersizler yapılması uygun olabilir. 5.Gebeliğin 5’inci ayından itibaren sırt üstü ve yan yatılarak yapılan egzersizler bırakılmalıdır. Ayça Çatak / Medya ve İletişim Uz.
0549 314 67 94

ayca.catak@memorial.com.tr

Sinemyis İşbaşı/ Memorial Antalya Hastaneleri Medya ve İletişim Md.

0549 314 70 10

sinemyis.isbasi@memorial.com.tr

Esra Aydemir/ Medya ve İletişim Grup Md.

0549 314 67 41

esra.aydemir@memorial.com.tr

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Düzce'de Gebelik Planlayanlara Yenidoğan Bebek Eğitimi Verildi
Yaşam

Düzce'de Gebelik Planlayanlara Yenidoğan Bebek Eğitimi Verildi

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince gebelik planlayan anne adaylarına yenidoğan bebek eğitimi verildi.

Doktorlardan gebelere uyarı; Gebelik şekerine dikkat
Sağlık

Doktorlardan gebelere uyarı; Gebelik şekerine dikkat

Yaklaşık her 10 gebeden 1’inin gebelik şekeri tanısı aldığından bahseden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Tutal, "Gebelik şekeri, annede yüksek tansiyon hastalığı gelişme riskini artırır. Ayrıca bebekte yenidoğan döneminde şeker düşüklüğü ve yenidoğan sarılığını tetikleyebilir” dedi.

Uzmanlar uyarıyor; “Gebelik şekerine karşı egzersiz yapmak önemli”
Yaşam

Uzmanlar uyarıyor; “Gebelik şekerine karşı egzersiz yapmak önemli”

Özel Hatem Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Ülker, gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Aşılama Tedavisi: İnfertilite İçin Bir Umut Kaynağı
Yaşam

Aşılama Tedavisi: İnfertilite İçin Bir Umut Kaynağı

Aşılama (IUI) yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin umudu canlanıyor. Aşılama tedavisi nedir, kimler için uygundur? Detaylar burada.

Bucak’ta Anne Adaylarına “Gebelik Eğitimi” Verildi
Bölgesel

Bucak’ta Anne Adaylarına “Gebelik Eğitimi” Verildi

Bucak Devlet Hastanesi gebe okulumuzda gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi sınıflarımız bulunmaktadır. Gebelik sınıfımızda sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike …

HER ÜÇ KADINDAN BİRİ GİZLİ PKS
Yaşam

HER ÜÇ KADINDAN BİRİ GİZLİ PKS

HER ÜÇ KADINDAN BİRİ GİZLİ PKS Uzmanlar, “Kadınların Gizli Hastalığı PKS” ye sebep olan birçok etken bulunduğunu belirtiyor.