Gaziantep

Şahinbey’den gönülleri ısıtacak hareket

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara 137 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Şahinbey’den gönülleri ısıtacak hareket

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engelli vatandaşlara 137 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.
Şahinbey Belediyesi, bugüne kadar 3 bin 712 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 10 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 420 görme engelliye beyaz baston, analog görme engelli bilgisayarı hediye etti. Şahinbey, engelli vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı şekilde karşılayarak yaşamlarını kolaylaştıracak projeler yapmaya devam ediyor.

“3 bin 712 akülü ve manuel sandalye dağıttık”

Bugüne kadar 3 bin 712 adet manuel ve akülü sandalye dağıtımı yaptıklarının altını çizen Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey Belediyesi olarak sadece 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde değil, 365 gün engelli kardeşlerimizle beraberiz. Çünkü onlar bizlere Allah’ın emaneti, canımız, ciğerimiz, engelli olmak, bir suç değil, bir eksiklik değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve gelmeden önce engelli kardeşlerimiz hak ettiği değeri göremiyordu. Engelli kardeşlerimiz eve hapsolmuş sokağa çıkamıyordu. Akülü veya manuel tekerlekli sandalye alma şansı yoktu. Yurt dışından eski akülü sandalyeleri toplar törenlerle dağıtırlardı veya engelli kardeşlerimize mavi kapak biriktirtirlerdi. Onu da büyük bir lütufmuş gibi dağıtırlardı. Cumhurbaşkanımız göreve geldikten sonra, engelli yasaları ile engelli kardeşlerimize maaş bağlatıp işe alınması yönünde çalışmalar yaptı ki bunların hepsi de çok önemli çalışmalar. Bizler de Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimize hep yardımcı olduk olmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar 750 akülü, 2 bin 960 manuel olmak üzere toplamda 3 bin 712 adet akülü ve manuel sandalyeyi engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Engelli kardeşlerimiz bu sandalyelerle dışarı çıkıp dolaşabiliyor, istediği yere gidebiliyor ve normal hayatını sürdürebiliyor. Şahinbey Belediyesi olarak sadece akülü manuel sandalye değil, hasta bakım yatağı, işitme cihazı, engelli parkı, protez kol, bacak, görme engelli kardeşlerimiz için analog, bilgisayar, solunum destek cihazı, beyaz baston şarj istasyonları, akıllı klozet ve benzeri hizmetleri engelli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Bunu bir lütuf olarak değil, bunu bir vazife olarak kabul ediyoruz. Bize sadece dua ederlerse bizler için yeterli” diye konuştu.

“Başkanımız her zaman bizlerin yanında”

Görme Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Aysel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun engellilere her zaman destek olduğunu belirterek, “2002 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan siyasete girdiği zaman engellileri ilk defa meclise taşıdı. Yine 2005 yılında Cumhurbaşkanımız engelli yasasını çıkartarak, engellilere destek oldu. Engellilere verilen imkânlara baktığımızda Avrupa’dan daha ileride oluğumuzu söyleyebilirim. 2009 yılında ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldikten sonra engellilere sahip çıkarak onların her zaman yanında oldu ve ihtiyaçlarına cevap verdi” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 20
    BEĞENDİM
  • 3
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.