Düzce

Salata marulsuz olmaz dedi, 350 bin fide dağıttı

DÜZCE(İHA) – Düzce tarımsız, salata marulsuz olmaz projesiyle çiftçiye 350 bin adet marul fidesi dağıtımı yapıldı.

Salata marulsuz olmaz dedi,  350 bin fide dağıttı

DÜZCE(İHA) – Düzce tarımsız, salata marulsuz olmaz projesiyle çiftçiye 350 bin adet marul fidesi dağıtımı yapıldı.
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projeleri dahilinde çiftçilere marul fidesi dağıtımı yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen 2023 yılı tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projeleri dahilinde “Düzce Tarımsız, Salata Marulsuz Olmaz Projesi" ile İl genelinde marul yetiştiriciliği yapan 125 çiftçiye maliyetinin yüzde 75’inin Bakanlık, yüzde 25’inin ise çiftçinin karşıladığı 350 bin adet marul fidesi dağıtımı yapıldı.
Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun “Proje ile kışlık sebzeler arasında yer alan marulun teşvik edilmesi ve çiftçilerimize birim alandan yüksek kazanç elde etmeleri sağlanıyor. Ayrıca ilimizin ülkemizdeki büyük tüketim merkezlerine yakın olması pazarlamada sağlayacağı avantajlardan yararlanarak tüketicilere daha taze ürün sunulması ve tarladan tezgaha ulaşım sürecinde yaşanan ürün kayıplarının azaltılması amaçlanmaktadır" dedi.
Esra Uzun projenin toplam maliyetinin 385 bin 315 TL olduğunu sözlerine ekledi.
Tören çiftçilerin arazilerine dikecekleri kendilerine ayrılmış olan marul fidelerini teknik personellerin yardımıyla alarak sona erdi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.