Burdur / Yeşilova

Salda Gölü Beyaz Adalar Kapatıldı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 15 Ekim’den itibaren girişlerin yasaklanacağını açıkladığı Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan Salda Gölü’nün Beyaz adalar bölümüne ziyaretçi girişi yasaklandı.

Salda Gölü Beyaz Adalar Kapatıldı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 15 Ekim’den itibaren girişlerin yasaklanacağını açıkladığı Burdur’un Yeşilova İlçesi’nde bulunan Salda Gölü’nün Beyaz adalar bölümüne ziyaretçi girişi yasaklandı.

Beyaz kumu ve turkuaz mavisi suyuyla son yılların en önemli cazibe merkezleri arasında yer alan, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nce (NASA) Mars’taki Jezero krateriyle benzer özellikler gösterdiğinin açıklanması ile daha fazla ilgi gören Salda Gölü’nün beyaz adalar kısmına ziyaretçi girişi 15 Ekim itibariyle yasaklandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada “Bilimsel araştırmalar ve raporlar doğrultusunda aldığımız kararla bu yapıların ezilerek azalmasının önüne geçiyoruz. Buna göre, 15 Ekim itibarıyla ‘Beyaz Adalar’ kısmında göle girilmeyecek, yüzülmeyecek ve plaj kullanılmayacaktır. Bakanlık olarak, Beyaz Adalar bölgesinde yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil şeridindeki taşıma kapasitesine bağlı olarak ziyaretçi sayısını belirleyecek çalışmamızı da başlattık” demişti.
Bu kapsamda Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Yeşilova Kaymakamlığı tarafından Beyaz Adalar kısmına girişine ahşap bariyerler yerleştirilmişti.
Almanya’dan geldiğini söyleyen İbrahim Aydınlı “millet kullanmasını bilse sıkıntı. değil. Millet kullanmasını bilmiyor. Üzücü olan millet çöpünü bırakıp gidiyor. Burada doğal bir güzellik var. Ne kadar çok insan gelirse o kadar çok kir bıraktığı için sıkıntılı. Bu güzelliğin bozulmaması gerekiyor. Benim şahsi düşüncem kota olması gerekiyor. O da biraz zor. O yüzden bu güzelliği korumak amacıyla Çevre Bakanlığı’nın kararını doğru buluyorum” dedi.
Salda Gölü halkından 68 yaşındaki Rahime Akalın ise “gölümüz eskiden çok daha güzeldi. Tertemizdi. İnsanlar biraz kirletti yasak geldi. Yasak gelmesi gölümüz açısından iyi oldu. Gölümüz kirlenmişti. Çamurlarını çalıp gidiyorlardı. Kumunu çalıyorlardı. Bu şekilde de güzel oldu tertemiz oldu gölümüz. Hayırlısı” diye konuştu.
Salda’yı görmek için geldiğini söyleyen Tatiana Davydova “Burası muhteşem. Uygulama yerinde bir uygulama. Kesinlikle doğru bir uygulama” diye konuştu.
Öte yandan Burdur Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri yasaklanan bölgede kaçak giriş yapanları engellemek için Drone ile kontrol yaptı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili Özçelik açıkladı Artık ücretsiz
Bölgesel

Milletvekili Özçelik açıkladı Artık ücretsiz

Salda Otoparkına giriş ücreti var mı? AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur'un turizm değeri Salda Gölü'nde araç otopark girişlerinin ücretsiz olduğunu açıkladı.

Burdur Yeşilova Nerede ? İşte konumu ve dahası
Yaşam

Burdur Yeşilova Nerede ? İşte konumu ve dahası

Burdur'un Yeşilova ilçesinin tarihçesi, konumu, değer katan yerleri ve diğer tüm bilgiler yazımızda bulabilirsiniz.

Salda'nın kaderini için hayati öneme sahip projenin açılış töreni yapıldı

Salda'nın kaderini için hayati öneme sahip projenin açılış töreni yapıldı

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın da katılımıyla 1. Uluslararası Yeşilova - Salda geri dönüşüm, çevre ve sanat çalıştayı açılış töreninin ardından başladı.

Kara Leylekler Yıllar Sonra Salda Gölünde
Bölgesel

Kara Leylekler Yıllar Sonra Salda Gölünde

Doğallığın göstergesi, Kara Leylekler yeniden Salda Gölüne geldiler...

Bayram Tatilinde Salda Gölü Doldu Taştı Ziyaretçiler Hayran Kaldı
Bölgesel

Bayram Tatilinde Salda Gölü Doldu Taştı Ziyaretçiler Hayran Kaldı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde yaz sezonunun başlamasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da başladı. Ziyaretçiler gölün güzelliğine hayran kaldı.

Dünyada Sadece Salda'da Bulunuyor
Bölgesel

Dünyada Sadece Salda'da Bulunuyor

TÜRKİYE'nin Maldivleri olarak tanınan ve 15 Ekim'den itibaren koruma amaçlı Beyaz Adalar kısmı ziyarete kapatılan Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde bulunan sığırkuyruğu bitkisinin iki türü, koruma altına alındı.