Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nde boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
Dünyaca ünlü Salda Gölü’ne Afyonkarahisar’dan gezmek için gelen Mustafa Ç. (38) ve Servet Ç. çifti (37) suya girdi. Bir süre sonra eşinin suda çırpındığını gören Mustafa Ç. ile gölge bulunan Mehmet T.K., Servet Ç.’nin bulunduğu bölgeye gidince onlar da boğulma tehlikesi atlattı. Olayı gören çevredeki vatandaşlar 3 kişiyi görünce hemen suya atlayarak Mustafa Ç., Servet Ç. ve Mehmet T.K.‘yi kurtararak kıyıya getirdi.
112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahale sonrası boğulma tehlikesi atlatan Mustafa Ç., Servet Ç. ve Mehmet T.K. ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan müdahalelerin ardından Mustafa ve Servet Ç. Burdur Devlet Hastanesine sevk edilerek müşahade altına alındı. Boğulma tehlikesi geçiren 3 kişinin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)