Burdur

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü'nde bu yazdan itibaren sıcak hava balonu turları başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü yeni sezona sıcak hava balonları ile girmeyi planlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemeler sonrasında bu yaz Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek. Burdur’da gerçekleştirilen sıcak hava balonu tanıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Dünyaca ünlü Salda Gölü yaz aylarında binlerce turistin akınına uğruyordu. Turkuaz rengi ve bembeyaz kumsallarıyla ziyaretçilerinin büyük ilgisini çeken Salda Gölü için sezon hazırlıkları şimdiden başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çalışmaları sonucunda bu sezondan itibaren Salda Gölü sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği sıcak hava balonlarının turizme büyük katkı sağlayacağı hedefleniyor.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Burdur’da Gazi Atatürk Stadı'nda lansmanı gerçekleştirilen sıcak hava balonlarına yerel halk büyük ilgi gösterdi. Vali Türker Öksüz ve protokol üyelerinin de sıcak hava balonlarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Sıcak hava balonlarının başta Salda Gölü olmak üzere ilde ki bir çok kültürel alanda faaliyete geçeceğini söyleyen Burdur Valisi Türker Öksüz, “İleriki günlerde inşallah Salda Gölü başta olmak üzere diğer doğal güzelliklerimizin olduğu yerlerde de sıcak hava balonunu faaliyete geçirerek orada etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede turizmden aldığımız katma değeri artıracağız. Ülkemizin her köşesindeki insanlar Burdur’un tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini görme imkanına sahip olacaklar. Ve onları havada keşfedecekler biz de buna katkıda bulunmak istiyoruz. Kültür Turizm Müdürlüğümüzle bu rotaları çalışıyorduk ve sona geldik. Kısa bir süre sonra da devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Sıcak hava balonunu ilk defa deneyimlemek için etkinliğe gelen Rumeysa Güleşçi, “İlk defa deneyimleyeceğim bir şey olduğu için Burdur’a turizm katkısı olacağını düşündüğüm için mutluyum. Faydalı bir etkinlik ve proje olacağını düşünüyorum. Salda Gölü kenarında da balona binmek isterim. Yakın olduğumuz için sürekli gidip tadını çıkarabiliriz” şeklinde konuştu.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Sıcak hava balonlarını görebilmek için Gölhisar ilçesinden gelen Yasin Başar ise, “İlk defa sıcak hava balonuna biniyorum. Yükseğe çıkmak güzel bir duygu, kuş bakışı olarak görebiliyoruz her yeri. Daha önce paraşüte binmiştim ama balonu ilk defa denedim. Sıcak hava balonlarının turizme etkisinin büyük olacağını düşünüyorum. Turistleri Salda Gölü’ne daha çok çeker. Ama fiyatının yerli turist için daha uygun olması gerekiyor. Kapadokya ve Pamukkale’ye baktığımızda fiyatın pahalı olduğunu görüyoruz. Fiyatı daha uygun olursa yerli halkın talebinin de fazla olacağını düşünüyoruz” sözlerini sarf etti.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Okulların ara tatile girmesinden sonra memleketlerine dönen üniversite öğrencilerinden Veli Kayapınar, “Balona ilk defa bindim. Daha öncesinden Nevşehir ve birçok farklı ilde balonları görüyorduk ve muazzam bir deneyimdi. Umarım Burdur halkına güzel bir geri kazanımı olur. Salda Gölü bütün Türkiye’nin bildiği kültürel bir miras değerine sahip. Bu bölgede böyle bir olanağın olması bence çok güzel. Turistlerin buraya gelip bu hizmetten faydalanması Burdur halkına gelir konusunda büyük bir katkı sağlayacaktır” derken, bir diğer öğrenci Mehmet Yüksel ise, "Daha önce Nevşehir’e gittiğimde balonları görmüştüm ama binmek nasip olmamıştı. İlk defa Burdur’da denedim. Çok da güzel bir deneyim oldu benim için. İnşallah yaz ayından itibaren Salda’da daha çok binmek nasip olur” dedi.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

Vatandaş

2 ay önce / 06.02.2024

O röportaj yaptığınız kimse o balona binemez, balon bizler için lüks saldaya burdurdan gidebilmek bile lüks, çay içmek bile lüks oldu

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Kapadokya'da hava şartları balonların kalkmasına izin  vermedi
Bölgesel

Kapadokya'da hava şartları balonların kalkmasına izin vermedi

Kapadokya bölgesinde yapılan sıcak hava balon turu bu gün sis ve rüzgar nedeni ile edildi.

Burdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla Destek
Bölgesel

Burdur'un Tanıtımına Sıcak Hava Balonuyla Destek

Burdur Valisi Türker Öksüz, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen sıcak hava balonu gösteri uçuşuna katıldı.

Burdur'da Sıcak Hava Balonu Heyecanı
Bölgesel

Burdur'da Sıcak Hava Balonu Heyecanı

Burdur'da yerel turizmi kalkındırmak amacıyla planlanan sıcak hava balonu deneme uçuşları başarıyla tamamlandı. Çok sayıda Burdurlu bu heyecana ortak oldu.

Burdur'da Unutulmaz Bir Deneyim: Sıcak Hava Balonu Gösteri Uçuşları
Etkinlik

Burdur'da Unutulmaz Bir Deneyim: Sıcak Hava Balonu Gösteri Uçuşları

Burdur Gazi Atatürk Stadyumu'nda 5 Şubat Pazartesi günü muhteşem bir organizasyon sizleri bekliyor. Sıcak hava balonu gösteri uçuşları ile Burdur'un muhteşem manzarasını gökyüzünden keşfedin.

Renkli Gökyüzü Burdur'da! Sıcak Hava Balonu Deneyimiyle Burdur'u Keşfedin!
Etkinlik

Renkli Gökyüzü Burdur'da! Sıcak Hava Balonu Deneyimiyle Burdur'u Keşfedin!

Burdur'da 5 Şubat'ta gökyüzü renkleniyor! Sıcak hava balonu gösteri uçuşları ile Burdur'un muhteşem manzarasını gökyüzünden keşfedebilirsiniz. Ücretsiz uçuşlara katılarak bu unutulmaz deneyimi yaşayabilirsiniz.

Balonlara Uçuş engeli
Bölgesel

Balonlara Uçuş engeli

Kapadokya’da balonlara rüzgar engeli işte detaylar..