Burdur / Yeşilova

Saldivlere Akın Ettiler Derin Çukurlar Oluşturdular

BURDUR’un Yeşilova ilçesindeki Türkiye’nin Maldivleri olarak tanımlanan Salda Gölü’nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor.

Saldivlere Akın Ettiler Derin Çukurlar Oluşturdular

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapatılan Salda Gölü, 1 Haziran’da başlayan normalleşme adımlarıyla yeniden ziyarete açıldı. ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’taki Jezero Krateri ile benzer bir mineral oluşumu ve jeolojik yapıya sahip olduğunu açıkladığı Salda Gölü, bembeyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Türkiye’nin her bölgesinden ziyaretçi akın akın Salda’ya geliyor.
Salda Gölü’nü 1 Haziran’dan bu yana 250 bine yakın yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Son dönemde yoğun olarak ziyaret edilen Salda Gölü’nün sahilindeki çamurun cilde iyi geldiğinin söylenmesi üzerine beyaz adalar bölümündeki sahilde derin çukurlar oluşmaya başladı. Oluşan çukurların etrafı çevrilerek kapatılırken, göl de görevli Jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara çamur banyosu yapmanın, şezlong ve buna benzer malzemelerin kullanılması, çadır kurulması, ateş yakılması, şampuan, sabun gibi kozmetik ürünlerinin kullanılması, kıyıda çukur oluşturulması, çamur banyosu yapılması, gölün içinden ve kıyıdan kum ve çamur alınması ve sigara içilmesinin yasak olduğu yolunda uyarı yapılıyor.
Ekipler, vatandaşlar Burdur Valiliği’nin 23 Mart tarihli Mahalli Çevre Kurulu’nun aldığı Kıyıda çukur oluşturulması, çamur banyosu yapılması, gölün içinden ve kıyıdan kum ve çamur alınması yasağına uymaları, ayrıca Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan Salda Gölü ve çevresinde sigara içilmemesi yasağına uymaları konusunda uyarıyor.
İstanbul’dan geldiğini söyleyen Birol Bodur “Salda Gölü’nü haberlerde gördük. Çok merak ettik. Bir haftalık iznimiz vardı. Görelim diye geldik. Çok güzel bir yer. Türkiye’nin Maldivleri burası diyebilirim” dedi.
Birgül Bodur’da “Burası muhteşem. Kumu yakmıyor. Çok temiz gerçekten korunması gereken bir yer. Gölün içerisi kadife halı gibi” diye konuştu.
Salda Gölü’ne ilk defa geldiğini söyleyen Ahmet Mazlumoğlu ise” Beklediğimden çok çok daha iyi buldum. Dünyada bir çok ülkeyi gezdim. İtalya’da bi Como Gölü var. Como Gölü’nü o kadar çok reklam yapmışlar ki, bizim Salda’nın da daha iyi yerlere gelmesi için bir çok yeniliklere ihtiyaç var” diye konuştu.
Yalova’dan geldiğini söyleyen Sıla Baş ise “daha önce de görmek istiyorduk. Biraz fazla kalabalık ama ben çok beğendim. Herkese tavsiye ederim” diye konuştu.

gundemburdur Mesut Madan

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü
Bölgesel

Özgür Özel Burdur'da! Tanıtım Toplantısı ve Salda Gölü Sözü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Burdur'da düzenlenen proje ve aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda Burdur'da yapılacak projeler tanıtıldı ve Burdur Gölü ve Salda Gölü ile ilgili konuşmalar yaptı.

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!
Bölgesel

Salda Gölü'ne Kuşbakışı Bakmak Artık Mümkün!

Dünyaca ünlü Salda Gölü'nde bu yazdan itibaren sıcak hava balonu turları başlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla izlenebilecek.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt
Bölgesel

Burdur Valiliğinden Salda Gölü iddialarına yanıt

Burdur Valiliği, Salda Gölü çevresinde yeni yol açıldığına dair çıkan iddiaları yalanlayarak, mevcut yolun iyileştirildiğini ve paylaşımlı bisiklet yolu olarak halkın kullanımına sunulduğunu belirtti. Detaylar haberimizde

Burdur Salda Gölü için önemli girişim
Bölgesel

Burdur Salda Gölü için önemli girişim

Burdur Valisi Türker Öksüz, Türkiye'nin ve dünyanın önemli doğal miraslarından biri olan Salda Gölü'nün tanıtımına yönelik Filli Boya ile iş birliği başlattı. Salda Gölü'nün eşsiz turkuaz rengi, Filli Boya'nın renk paletine 'Salda Gölü Turkuazı' olarak eklenerek turizme katkıda bulunması hedefleniyor.

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor
Yaşam

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor

Yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu eşsiz manzaralar eşliğinde kayak severleri ağırlamaya hazırlanan, Kış Turizminin bölgedeki adreslerinden Salda Kayak Merkezi’nde sezon açılması dört gözle bekleniyor.