Ankara

Şampiyon güreşçi Talha Akgül Başkan Mansur Savaş'ı ziyaret etti

Bronz madalya kazandığı 2024 Paris Olimpiyatlarında jübilesini yapan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Taha Akgül’ün şampiyonluklarıyla İstiklal Marşı’nı dünyanın çeşitli yerlerinde okutturduğunu belirten Yavaş, “Bizi devamlı gururlandırdı. Türk spor tarihine de güreş tarihine de adını altın harflerle yazdırdı” dedi.

Şampiyon güreşçi Talha Akgül Başkan Mansur Savaş'ı ziyaret etti

Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda altın, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Paris'te üçüncü olimpiyat madalyasına ulaşarak aktif güreş kariyerini noktaladı.

Serbest Stil Güreş müsabakalarında 125 kiloda mücadele eden ASKİ Sporlu Taha Akgül ve ASKİ Spor Koordinatörü Abdullah Çakmar desteklerinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

YAVAŞ: “BİZİ DEVAMLI GURURLANDIRDI”

Kazandığı bronz madalya ile mindere veda eden Taha Akgül’ü tebrik eden Başkan Mansur Yavaş, “Şimdiye kadar ülkemize kazandırdığı şampiyonluklarla, İstiklal Marşı'mızı sürekli olarak dünyanın çeşitli yerlerinde okuttu. Bizi devamlı gururlandırdı. Türk spor tarihine de güreş tarihine de adına altın harflerle yazdırdı. Ben Taha’ya şimdiye kadar verdiği hizmetler nedeniyle çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Taha Akgül'e kazandığı şampiyonluklar için teşekkür eden Yavaş, "Bundan sonra kendisinden beklentimiz, inşallah ASKİ Spor'da daha önce başlattığımız gençlere yönelik çalışmaları artırarak kendisi gibi şampiyonlar yetiştirir. Ülkemizin bayrağını gururla dalgalandıracak güreşçilere sahip olacağımıza inanıyoruz. Kendisinden çok şey bekliyoruz. Ülkenin Taha'ya ve yeni Tahalara ihtiyacı var. İnşallah bunu da başaracağından eminim. Ben aldığı bronz madalyadan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında da aynı başarıları sürdürmesini diliyor, gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Altın madalya hedefiyle Paris’e gittikleri için Türkiye’ye biraz üzgün döndüklerini ifade ederek, toplamda 20 sporcunun katılacağı paralimpik olimpiyatlarından altın madalya beklediklerini kaydetti.

 

AKGÜL’DEN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve ASKİ Spor Onursal Başkanı Mansur Yavaş’a olimpiyatlar sırasında Paris’e giderek verdiği destekler için teşekkür eden Taha Akgül, “Olimpiyat heyecanını bizimle beraber yaşaması, tatması bizi çok mutlu etti. Gönül isterdi ki altın madalya ile güreş kariyerimizi bitirelim. Gönlümde, kafamda sadece altın madalya vardı. Maalesef yarı final karşılaşmasında hakemler inisiyatif aldılar. Benim alacağım altın madalya ülkemizi 20 sıra birden yukarı çıkaracaktı nasip olmadı. Buruk bir şekilde mindere ayakkabıları çıkarmak nasip oldu. Artık kariyerin sonuna geldik. Bıraktığım için hem çok üzülüyorlar hem de böyle bir bitiş olduğu için çok sevinen var. Genel takdir, çok güzel bir bitiriş olduğu yönünde. Özellikle mücadelemden dolayı. Ben altın için elimden geleni yaptım. Hazırlık sürecinde dizim, omzum ağrıyordu. Artık vücudum güreşi bırakmak adına yavaş yavaş sinyalleri veriyordu. Ama ona rağmen çok mücadele ettim. Dedim ki bu son, biraz daha dayan” ifadelerini kullandı.

Akgül, bundan sonra gençlerin özellikle olimpiyatlarda başarılı olmaları için çalışacağını bildirerek, "Hem vitrin tarafında hem de altyapı tarafında başkanımızın önderliğinde inşallah hizmetlerimizi büyüteceğiz. ASKİ Spor bundan sonra olimpiyatlarda da daha çok ses getiren bir kulüp olacaktır. Ben Başkanımıza bizlere verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, ellerinden öpüyorum" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.