Samsun’da kırsal mahallede insanların camiye rahat gidebilmesi için inşa edilen 61 metre uzunluğundaki asma köprü, zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Mahalle sakinleri, yemyeşil doğa içerisine inşa edilen köprüyü Türkiye’nin birçok yerinden insanların görmeye geldiğini söyledi.
Salıpazarı Karacaören Mahallesi’ndeki 61 metre uzunluğundaki asma köprü, 3 yıl önce mahalle sakini Selahattin Tekin öncülüğünde vatandaşların yardımıyla yapıldı. Mahallede bulunan cemaattin yolun karşısındaki camiye rahat gitmesi için yapılan köprü zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yemyeşil doğa içinde bulunan köprü, yüksekliği nedeniyle de üstünde yürüyenlerde heyecan oluşturuyor.
"Köprü ve şelalemiz turist çekiyor”
Köprü hakkında bilgi veren Karacaören Mahallesi sakini Yüksek Soysal, “Köprü, mahalle ile cami arasındaki yolu kısaltmak için yapıldı. Yol biraz uzuyordu. Köprümüzün uzunluğu 61 metre. Bundan 3 sene önce köprüye yaklaşık 1 metrelik kar yağdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu vesileyle sağlamlık testini geçmiş oldu. İnsanlar buraya geliyor. Fotoğraf çektirenler var. Köprünün ortasında halay çekenler var. Bu vesileyle mahallemize güzellik kattı. Karacaören Şelalemiz de var. Bu 2 güzellik turist çekiyor” dedi.
"Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var”
Köprüyü yapan Selahattin Tekin'in eşi Hava Tekin, “Eşim, 20 senedir bu köprü ile ilgili hayaller kurdu. Hemen yapamadı. Düştü, kalktı. 7 kere inşaattan düştü. Allah onu bize bağışladı. Burada eş, dost yaparken hep yardım etti. Evden artık camiye gidebiliyoruz. İnsanlar rahatça 5 vakit namazına gidebiliyor. Çok hevesi vardı, Allah da bize nasip etti. Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var” diye konuştu.
Karacaören Mahallesi sakinlerinden Hasan Uysal ise "Camiye gitmemiz için kolay bir yol oldu. Bu köprü çok ilgi çekiyor. Sürekli görmeye gelenler oluyor. Şelalemizi duyanlar da geliyor. Buraya geldiklerinde köprüyü ziyaret etmeden gitmiyorlar" şeklinde konuştu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)