Samsun

Samsun’da dar gelirli ailelerin çocukları için 5. kreş açıldı

Samsun’da dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik açılan İlkadım Kreş ve Kültür Evi’nin 5’incisi Kadıköy Mahallesi’nde hizmete girdi.

Samsun’da dar gelirli ailelerin çocukları için 5. kreş açıldı

Samsun’da dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik açılan İlkadım Kreş ve Kültür Evi’nin 5’incisi Kadıköy Mahallesi’nde hizmete girdi.
İlkadım Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına hizmet sağlamak amacıyla açılan kreşlerin 5.’si Kadıköy Mahallesi’nde hizmete alındı. Kreşlerde maddi durumu olmayan ailelerin çocukları ücretsiz şekilde eğitim alabilecekler. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 4-6 yaş grubundaki çocukların kişiliklerinin oluşmasında kreşlerin önemli olduğuna değinerek, diğer mahallelerde de kreş ve kültür evi açmaya devam edeceklerini ifade etti.

“Kreşler 4-6 yaş gruplarındaki çocukların kişiliklerinin oturmasında önem arz ediyor”
Çocuklar için kreşlerin büyük bir önem arz ettiğini dile getiren Başkan Demirtaş, “Kreş açma meselesi; 4-6 yaş grubundaki çocukların kişilik kazanmasında kreşler büyük önem arz ediyor. Ben de kenar mahallede bir ailede büyüdüm. Yine bu kenar mahalle dediğimiz yerlerde kreş açarak buradaki çocukların kişilik ve kimlik kazanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dar gelirli ailelerin imkanları sınırlı oluyor. Kreş için bütçe ayırma imkanları olmuyor. Açtığımız kreşlerde dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim verirken, annelerine ya da velilerine de aynı ortamda meslek kursları veriyoruz. Çocuklar bir taraftar ders öğrenirken, kültür evinde de velileri kişisel becerilerini geliştiriyor. Kreşleri diğer mahallelerimizde de açmaya devam edeceğiz” dedi.
Belediye tarafından şu ana kadar 5 kreş hizmete alınırken, yapımı tamamlanan diğer 3 kreşin de 15 gün arayla hizmete gireceği belirtildi. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.