Samsun

Samsun'da Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu: “Çocuklara ev yemeği yedirilmeli”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, çocukluk çağına kadar inen diyabet ve obezitenin asıl nedeninin fast food tarzı beslenme olduğunu belirterek, çocuklara ev yemeği yedirilmesi gerektiğini söyledi. Devamı haberimizde...

Samsun'da Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu: “Çocuklara ev yemeği yedirilmeli”

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, çocukluk çağına kadar inen diyabet ve obezitenin asıl nedeninin fast food tarzı beslenme olduğunu belirterek, çocuklara ev yemeği yedirilmesi gerektiğini söyledi.
Medicana Samsun Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu; diyabet, obezite, tiroit hastalıkları, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları bölümünün ilgilendiği hastalıklar konusunda önemli bilgiler verdi. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gökosmanoğlu, velilerin çocuklara ev yemeği yedirmesi gerekliliğine değindi. Diyabet hastalarının endokrinoloji uzmanları tarafından takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Gökosmanoğlu, "Bizler diyabet hastalarının sadece şeker düzeylerini takip etmiyoruz. Güncel tedaviler konusunda da hastalarımızı bilgilendiriyor ve bu tedavi yöntemleriyle hastalarımızı tedavi ediyoruz. Aslında farklı endokrinolojik hastalıklar nedeniyle şeker hastalığı aşikar olan hastalarımızın bu durumlarının tedavi edildiğinde şeker hastalığının da ortadan kalktığını görüyoruz. Bu şekilde çok hasta hikayemiz var. Hastalarımızın sağlıklarına kavuşmalarına vesile olmak bizleri çok mutlu ediyor" dedi.



“Çocuklara ev yemeği yedirilmeli”


Tiroit hastalıklarının toplumda çok yaygın olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Gökosmanoğlu, tiroit hastalıkları, kanserleri ve tedavi yöntemleri konusunda da detaylı bilgiler vererek, “Çocukluk çağına kadar inen diyabet ve obezitenin asıl nedeni, fast food tarzı beslenme, hazır market ürünlerinin çokça tüketilmesi ve hareketsiz yaşam tarzı. Özellikle veliler, çocuklarına ev yemeği yedirmelidir" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Diyabet ve oruç: Hangi hastalar oruç tutabilir?
Sağlık

Diyabet ve oruç: Hangi hastalar oruç tutabilir?

Diyabetin kan şekeri dengesinin bozulduğu bir hastalık olduğunu söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Hulusi Atmaca, “Diyabetik bireylerde pankreastan salgılanan insülinde yetersizlik olduğu için kan şekeri dengesi kurulamaz.

Diyabet için uzmanından öneriler
Sağlık

Diyabet için uzmanından öneriler

Düzce Atatürk Devlet Hastanesinden Uzman Dr. Mustafa Çalışkan diyabetten korunmak için Akdeniz tipi beslenmeyi önerdi.

Diyabet hakkında az bilinen belirtilere dikkat
Sağlık

Diyabet hakkında az bilinen belirtilere dikkat

Diyabet, hem genç hem de yetişkin yaş grubunda sıklıkla karşımıza çıkabilecek hastalıkların başında geliyor.

Diyabet en çok gözleri etkiliyor
Sağlık

Diyabet en çok gözleri etkiliyor

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), 14 Kasım Dünya Diyabet Günü ile ilgili yaptığı açıklamada diyabetin en çok görüldüğü Avrupa ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çekerek diyabetinin varlığından habersiz hastaların görme kaybı yaşama riski olduğunu açıkladı. Devamı haberimizde...

Diyabetin en yüksek olan ili açıklandı
Bölgesel

Diyabetin en yüksek olan ili açıklandı

Uzm. Dr. Lezzan Keskin: “Diyabetin en yüksek olduğu il Malatya“

Muğla’da Diyabet Gününe özel sağlık standı
Yaşam

Muğla’da Diyabet Gününe özel sağlık standı

14 Kasım Diyabet günü sebebi ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stant kuruldu.