Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından iç sularda, ırmak, baraj gölleri ve göletlerde su ürünleri av stoklarını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kontrol ve denetimleri daha hızlı ve etkin bir hale getirmek için 2 adet su ürünleri kontrol botu alımı yapıldı.
Kontrol botu alımı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Samsun'un kontrol ve denetim filosuna 2 adet kontrol botu daha kazandırdık. Alınan botlar özellikle ilimizde iç bölgelerimizdeki sularımızda, daha sığ durumda olan baraj, göl ve göletlerde kullanılarak kaçak avcılıkla mücadelede etkin bir rol oynayacak. Samsun’da Yakakent, Bafra, 19 Mayıs, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde birer adet kontrol teknemiz mevcut. Bunlara ilaveten şu anda iki adet daha kontrol botu alımı sağlandı. Amacımız Samsun sınırları içerisinde bulunan baraj göllerinde, ırmaklarda, küçük göletlerde ve denizde kaçak avcılıkla mücadele etmek. Özellikle baraj gölleri etrafında bulunan Kırsal Yerleşim yerlerinde oturan balık avcılarının gelirini düzenli hale getirmek, amatör olta balıkçılığına katkıda bulunmak ve balıkların üremelerine imkân vermek için denetimlerimizi daha sıkı tutmaktır” dedi.
Ayrıca, su ürünlerinde meydana gelebilecek kaçak avcılığa ve olumsuz bir duruma karşı personelin daha etkin bir şekilde müdahale edip, zamanında ulaşım sağlayacaklarını vurgulayan İbrahim Sağlam, kontrol botu alımı için destek veren bakanlığa ve YİKOB’a teşekkür ederek, alımı gerçekleştirilmiş olan kontrol botlarının Samsun su ürünleri sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)