Sivas’ın Şarkışla ilçesinde tarım arazisinde çıkan yangına köylüler traktörleri ile müdahale etmeye çalıştı. Çiftçilerin çabası yetersiz kalırken, 100 dönümlük ekili tarım arazisi küle döndü. Yanan tarım arazisi havadan görüntülendi.
Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Maksutlu köyü ile Döllük köyü arasında bir tarım arazisinde yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle büyüyen yangın ekili tarım arazisine sıçradı. Yangına köylüler traktörleri ile müdahale etmeye çalıştı. Çiftçilerin çabasına rağmen 100 dönümlük ekili arazi küle döndü. Kontrol altına alınan yangının verdiği hasar havadan görüntülendi.
“Hasat sürecine kadar dikkat edelim”
Yanan arazide incelemelere bulunan Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Maksutlu ile Döllük arasındaki bir bölgede yangın çıktı. 100 dönüme yakın arazide hasar tespiti var. yangın kontrol altına alındı. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun. Bundan sonraki süreçte sizlerin aracılığı ile herkesi uyaralım. Sigara izmariti ve afaki yanıcı maddelere hasat sürecine kadar dikkat edelim. Aksi takdirde telafisi olmayan şeyler yaşanıyor. Herkesi tedbirli ve kontrollü hareket etmeye davet ediyorum” dedi.
Arpa ve buğday ekili arazide çıkan yangın ile ilgili inceleme başlatıldı. İHA

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)