Burdur

Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyorlar

Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Sedat Çiçek, “Geçinemiyoruz, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz.” dedi.

Seçim bütçesi değil, geçim bütçesi istiyorlar

Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Sedat Çiçek, “Geçinemiyoruz, seçim bütçesi değil geçim bütçesi istiyoruz.” dedi.

Eğitim Sen Burdur Şube Başkanı Sedat Çiçek, yazılı basın açıklaması yaptı.

Çiçek açıklamasında şunları söyledi;

“BÜTÇELERİN POLİTİK BİR TERCİH ÜZERİNE YAPILDIĞINI BİLİYORUZ”

Bilindiği gibi Saray İktidarının hazırlamış olduğu bütçenin komisyon görüşmeleri tamamlanmış, yine Meclis Genel Kurulundaki görüşmeleri devam etmektedir. Ne zaman bütçe görüşmeleri yapılsa, bu görüşmelerin yapıldığı dönemlerde iktidarlar ve iktidar destekli akademisyenler tarafından sürekli bütçe denkliği ve istikrar vurgusu öne alınarak bir tartışma yürütülür ve bu denk bütçenin yapılacak olmasından ve istikrarın sağlanmasından hepimizin kazançlı çıkacağı; hep birlikte zenginleşeceğimizin anlaşılmasını ister. Oysa bizler, bütçelerin politik bir tercih üzerine yapıldığını biliyoruz. Bütçenin geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük sermaye guruplarını ve iktidarın çeperinde kümelenen çıkar gruplarının taleplerini gözeterek yapıldığını biliyoruz. Emekçiler ve yoksul halk kesimleri bütçede sürekli yok sayılmıştır.

Genel kamuoyu tarafından bilindiği üzere içinden geçtiğimiz bu ağır ekonomik kriz sürecinde dahi, başta biz kamu emekçileri olmak üzere toplumun yoksullukla mücadele etmek zorunda kalan kesimlere fatura edilmektedir. Ne vakit ekonomik kriz yaşansa iktidar ve iktidarlara bağlı güç odakları, her seferinde yaşanan ekonomik krizin sorumlusu emekçilermiş gibi; bizlerden fedakârlık istenmektedir. Aynı zamanda işçi sınıfının Anayasal hakkı olan grevler yasaklanmakta, emekçilerin işten atılmasını kolaylaştıracak yasal düzenlemeler yapılmakta ücret artış talepleri baskı altına alınmaktadır. Tıpkı diğer kriz dönemlerinde olduğu gibi, 2023 bütçesinde de yaşanan krizin faturası, bizzat iktidar tarafından, bizlere, yani emekçilere, küçük esnafa, çiftçiye, öğrenciye, işsize yani özetle yoksullara kesilmiştir. Ağır ekonomik koşullar altında gelecek kaygılarımız her geçen gün artıyor. Gıdaya erişim, barınma, eğitim, sağlık gibi temel insani ihtiyaçlarımızı bile karşılamaya zorlandığımız bir süreçte adım adım genel seçimlere gidiyoruz. Siyasal iktidar seçime doğru giderken toplumu zapturapt altına almak için her yolu deneyeceğinin sinyallerini verirken, seçilmiş belediye başkanlarına kayyımlarla başlayan süreç, İmamoğlu’nun yargılandığı davayı da toplumsal muhalefeti seçim sathında umutsuzluğa sevk etmek için kullanmayı hedeflediğini göstermektedir. Bu durum siyasal iktidarın pervasızlığını bir kez daha gösterirken, bu zamana kadar bu iktidara karşı mücadele eden kesimlerde mücadeleyi büyütecek, AKP karanlığına/ saray rejimine emekçiler teslim olmayacaktır.

“Emekçiler son altı aya göre değil, 21 yıldır kaybettiklerinin muhasebesini yaparak oy tercihlerini yapacak!”

TBMM’de görüşülmeye devam eden aynı tas, aynı hamam anlayışla hazırlanan 2023 yılı bütçesi de bize gösteriyor ki; siyasi iktidarın tercihleri her zaman olduğu gibi yine sermayeden, savaştan, ranttan, israftan yanadır. Daha şimdiden önümüzdeki yıl bütçeden kim ne kadar pay alacağı belliyken siyasi iktidar seçim ekonomisi ile göz boyamaya çalışıyor.

Siyasi iktidar taleplerimizi ele alırken bile emekçileri ayrıştırmaya ve yoksulluğa mahkûm etmeye devam ediyor. Kamuda sözleşmelilere kadro verileceği yandaş medya tarafından her gün ballandıra ballandıra anlatılırken, kamuda güvencesiz çalışma biçimlerini kimin yaygınlaştırdığı hiç konuşulmuyor. Emeklilikte yaşa takılanların talepleri ile alay edenler EYT’lilerin talepleri ile ilgili olarak ekonomimize darbe girişimidir diyenler aniden EYT savunucusu olabiliyor. Yıllarca açlık sınırı altında belirlenen asgari ücretle emekçileri açlığa mahkûm edenler aylar öncesinden asgari ücretle ilgili yüksek artış yapacaklarını ilan ederken işverenleri de uyarmış oluyorlar. Fahiş fiyatlarla konut alanlara vatandaşlık hakkı verenler tarafından, 20 yıl akıllarına gelmeyen sosyal konut projeleri bir anda tedavüle sokuluyor.

Seçim tarihi yaklaştıkça benzer adımların artacağı ortada… Biz emekçiler sirk gösterisine dönmüş bu oyuna dahil olmayacak, haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Her geçen gün bilimsel akıldan uzaklaşan iktidar ekonomi yönetimini dini referanslara havale etmiştir. Emekçiler bir yandan ey seçim sen nelere kadirmişsin derken, bir yandan bu ucuz politikalara gülüp geçiyor! Emekçiler son altı aya göre değil, 21 yıldır kaybettiklerinin muhasebesini yaparak oy tercihlerini yapacak! Kur korumalı mevduat sahiplerine yani sermaye söz konusu olduğunda anında ek bütçe yaparak milyarları aktaran siyasi iktidar, konu emekçiler olduğunda 2023 bütçesinden de görüleceği gibi kulaklarını tıkamaya devam ediyor. Emekçiler olarak taleplerimizin 2023 yılı bütçesinde karşılanmasını, Gelirlerimizin güvence altına alınmasını, Vergi dilimi soygununun son bulmasını, Açlık sınırı altında asgari ücret ve yoksulluk sınırı altında maaş ödemesinin son bulmasını istiyoruz. Siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz! Halktan emekçiden yana bütçe talebine kulaklarını tıkayanlar bilmelidir ki; tarihteki yerleri hazırdır, tarihteki yerlerine gönderecek olanlar da yok saydıkları emekçi halk kesimleri olacaktır.

burduryenigün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hülya Gümüş mitingde Bucak Halkına seslenecek! İşte saati
Bölgesel

Hülya Gümüş mitingde Bucak Halkına seslenecek! İşte saati

Burdur Bucak Haber! Hülya Gümüş mitingde Bucak Halkına seslenecek! İşte saati... Hülya Gümüş, yarın gerçekleştirecek olduğu Miting Yürüyüşü ve ardından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek olan program için tüm Bucak Halkını davet etti.

Bucak'ta seçim heyecanı! Hangi parti saat kaçta miting yapacak? İşte tarih ve saatler
Bölgesel

Bucak'ta seçim heyecanı! Hangi parti saat kaçta miting yapacak? İşte tarih ve saatler

Burdur'un Bucak ilçesinde seçime sayılı günler kaldı. Seçim heyecanının arttığı süreçte yarın Cumhuriyet Meydanında hangi parti saat kaçta miting yapacak belli oldu. İşte miting tarihi ve saatleri...

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin
Bölgesel

Bucak'a 500 Çöp Konteyneri Hibesi! Her Şey Daha Temiz Bir Bucak İçin

Bucak Belediyesi, Çevre Bakanlığı'ndan 500 adet çöp konteyneri hibesi aldı. Eskiyen konteynerler yenileriyle değiştirilecek ve ihtiyaç duyulan bölgelere yeni konteynerler yerleştirilecek.

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık
Bölgesel

Bucak Ak Parti SKM'de coşku dolu kalabalık

İftar sonrası toplanan Bucaklılar adeta miting havasında gerçekleştirdikleri toplantılarla seçim ruhunu günden güne hissettiriyorlar.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'dan Ünerler ailesine teşekkür
Bölgesel

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'dan Ünerler ailesine teşekkür

Emrullah Ünal'da iftar veren Ünerler ailesine teşekkür ederek Ramazan iftar yemeklerinin devam ettiğini belirtti.

Vali Öksüz, Mehmet Uzel Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileriyle İftarda Bir Araya Geldi
Bölgesel

Vali Öksüz, Mehmet Uzel Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencileriyle İftarda Bir Araya Geldi

Burdur Valisi Türker Öksüz, iftarda Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi pansiyonunda kalan öğrenciler ile buluştu.