Batman’ın Kozluk ilçesinde, "Şehr-i Zor Doğa Kültür Turizm Festivali" düzenlendi.
Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin desteğiyle Kozluk Kaymakamlığı ve Belediyesince ilçe stadyumunda gerçekleştirilen festivalde kurulan stantlarda, yöresel ürünler tanıtıldı.
Vali Ekrem Canalp, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez düzenlenen festivale yoğun ilgi olduğunu söyledi.
Her ilçede festivaller düzenlediklerini, il merkezinde de bir gastronomi festivali yapılacağını belirten Canalp, "Bizim yaklaşımımız festivalleri sürekliliği olacak hale getirmektir. Bunun için de bu hafta il genel meclisinde bir karar alacağız. Bundan sonraki dönemde temmuz ayı itibarıyla ilçe kaymakamlıklarımıza festivallerle ilgili olan bütçeyi her yıl otomatik olarak göndereceğiz. Dolayısıyla ilçelerimiz hazırlıklarına temmuz ayı itibarıyla başlayacaklar" dedi.
Vali Canalp, daha sonra alanda kurulan ve yöresel lezzetlerin yer aldığı stantları gezdi, festival çerçevesinde düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.
Festival alanında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)