Hakkari

Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda gerginlik

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyübi Havalimanı’na iniş yapacak uçaklar için yerleştirilmesi planlanan ILS cihazının yer ölçümleri sırasında gerginlik yaşandı.

Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda gerginlik

HAKKARİ (İHA) - Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyübi Havalimanı’na iniş yapacak uçaklar için yerleştirilmesi planlanan ILS cihazının yer ölçümleri sırasında gerginlik yaşandı.
Selahaddin Eyyübi Havalimanında ILS sisteminin olmamasından kaynaklı her yıl birçok uçak seferi kışın sisten yazın ise yağışlardan dolayı iniş yapamıyordu. Bulut tavanının alçak, görüş faktörlerinin kötü olduğu hava şartlarında uçağın alçak bir biçimde piste yaklaşmasını ve piste elektronik cihazlarla emniyetli iniş yapmasını sağlayan ILS sisteminin kurulumu öncesi ekipler tarafından havalimanı ile Akalın köyü arasındaki alanda çalışma başlatması gerginliğe neden oldu. Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Güvenlik güçlerinin gelmesiyle gerginlik sona ererken mahalle sakinleri ise ILS sisteminin kurulmasının planlandığı 170 dönümlük mera alanında 300 büyükbaş ve 500 küçükbaş hayvanın beslendiğini söyledi.
ILS cihazının yerleştirilmesi için yapılan ölçümlerin ardından ekipler de bölgeden ayrıldı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.