İstanbul

Şengör'den tedirgin eden deprem açıklaması; Şiddeti 9'a çıkacak

Beklenen İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.

Şengör'den tedirgin eden deprem açıklaması; Şiddeti 9'a çıkacak

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremler sonrasında Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya ve Adana başta olmak bazı illerde binlerce binalar yıkıldı; 40 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti.
Bölgedeki depremzedeler Kahramanmaraş depreminin şokunu atlatamadan bu kez Hatay'daki 6.4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde 8 kişi hayatını kaybederken 294 kişi de yaralandı.

UZMANLARDAN YENİ DEPREM UYARISI

Son iki haftada yaşanan yıkıcı depremler endişe yaratırken uzmanlardan uyarılar peş peşe geliyor. Kırılan fayların bölgedeki diğer fayları da tetikleyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, tedbirli olunması gerektiğini söylüyor.

Binaların durumu ve nüfus yoğunluğuna dikkat çeken uzmanlar olası bir depremde İstanbul'daki tablonun çok daha kötü olmasından endişe ediyor.

PROF. DR. CELAL ŞENGÖR'DEN 'İSTANBUL' AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili en dikkat çekici açıklamalardan biri ise Prof. Dr. Celal Şengör'den geldi. KAFA TV'nin YouTube'daki kanalına konuk olan Prof. Dr. Şengör İstanbul için korkutan açıklamalarda bulundu.

Marmara'da en az 7 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyen Şengör, bu depremin Yeşilköy ve Tuzla'da 9 şiddetinde hissedileceğini belirtti. Şengör, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak." ifadelerini kullandı.

"2 DAKİKA SÜRECEK"

İstanbul depreminin süresiyle ilgili de tahminde bulunan Şengör açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum.

Topkapı Sarayı da çok tehlikeli bir yerde, İstanbul'da deniz seviyesinin yükselme ihtimali de var. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz."

Kaynak: Haber Global

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tokat'ta  binlerce bina yıkıldı
Bölgesel

Tokat'ta binlerce bina yıkıldı

Tokat'ta incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, "Şu ana kadar alınan 500 ihbardan 50 yapı incelendi, 5 yıkık, 15 de ağır hasarlı yapı tespit edildi" dedi.

Cami depremden zarar görünce namazı meydanda kıldılar
Bölgesel

Cami depremden zarar görünce namazı meydanda kıldılar

Yozgat’ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde depremde hasar gören caminin cemaati, cuma namazını köy meydanında kıldı.

Tokat'ta meydana gelen depremde kırılan fay böyle görüntülendi
Bölgesel

Tokat'ta meydana gelen depremde kırılan fay böyle görüntülendi

Tokat Sulusaray'da meydana gelen 5.6'lık depremin merkez üssü olan köye giden İhlas Haber Ajansı ekibi fay hattındaki kırıkları dron ile görüntüledi.

 İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"
Bölgesel

İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır"

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, "Valiliğimize bildirilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.

Ağrı Öğrencilerinden Hatay'a 23 Nisan Hediyesi
Etkinlik

Ağrı Öğrencilerinden Hatay'a 23 Nisan Hediyesi

Ağrı’da eğitim gören öğrenciler, “Seni Unutmadık Kardeşim” projesi ile 6 Şubat depreminden etkilenen Hatay’daki öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle binlerce oyuncak, kitap ve hediyeler gönderdi.

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Binası, Depremlere Dirençli Yapısıyla Dikkat Çekiyor
Yaşam

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Binası, Depremlere Dirençli Yapısıyla Dikkat Çekiyor

Kahramanmaraş Mimarlar Odası Hizmet Binası, 6 Şubat depremlerinde etrafındaki onlarca binanın yıkılmasına rağmen hala ayakta duruyor. Mimarlar Odası yönetimi, binanın rezerv alan içinde kaldığını ve kentsel hafıza alanı çerçevesinde yıkılmaması gerektiğini savunuyor.