Antalya / Serik

Serik Belediyesinin ektiği buğdayın hasadı yapıldı.

Aputkan, “Hem üreteceğiz, hem de hizmet etmeye devam edeceğiz” Antalya’nın Serik ilçesinde Serik Belediye Başkanlığı tarafından ekilen buğdayın hasadı yapıldı.

Serik Belediyesinin  ektiği buğdayın hasadı yapıldı.

Aputkan, “Hem üreteceğiz, hem de hizmet etmeye devam edeceğiz”

Antalya’nın Serik ilçesinde Serik Belediye Başkanlığı tarafından ekilen buğdayın hasadı yapıldı.
Serik belediyesi bünyesinde bulunan 300 dönümlük araziye ekilen buğdayın hasat çalışmalarına Serik kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve İlçe Jandarma Komutanı jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu katıldı.
Hasattan elde edilecek gelir, ihtiyaç sahibi insanlar için kullanılacak.
Hasat ile ilgili olarak Serik Kaymakamı Cemal Şahin, “Bugün burada belediyenin buğday ekim sahasında hasat çalışmalarına katıldık. Belediyemiz yaklaşık 300 dönüm buğdayın hasadını yapmakta. Serik ilçesi bir tarım bölgesi. Tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge. Hem bahçe hem de tarla bitkilerinde üretimin bol olduğu merkezlerden birisi. Tahıl üretiminde de ilçemizde 55 bin ton buğday ve arpa üretimi yapılmakta. Bu yıl hava şartlarından dolayı hasat biraz gecikti ama ürün kalitesinde ve rekoltesinde düşme yok. Bizler her zaman çiftçinin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Hasadın hayırlı olmasını ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.
Serik belediye Başkanı Enver Aputkan ise, “Serik belediyesi olarak üretmeye devam ediyoruz. Bu yıl belediyemize ait arazilere 300 dönüm buğday ektik. Hasat çalışmalarına başladık. Buradan elde edeceğimiz gelirle ihtiyacı olan insanlarımızın ihtiyacının giderilmesi noktasında kullanacağız. Serik belediyesi olarak üretmeye devam ediyoruz. Bundan sonra da üretmeye devam edeceğiz. Geçen yıl ekili alanımız 160 dönem civarındaydı. Bu yıl 300 dönüm. Önümüzdeki yıl daha da çoğalacak. Ekimlerimizi belediyemize ait olan arazilerde yapıyoruz. Kesinlikle arazi kiralamıyoruz. 3 yıl önce 60 dönümle başlamıştık. Seneye hedefimiz 450 dönüm. Birçok belediyemiz buğday ekimi yapıyor. Bunun diğer belediyelere de örnek olması gerekir. Üretmek ve katkı koymak gerek.
Bu yıl Serik belediyesi olarak domates ve karpuz üretiminden de 1 milyon 500 bin lira gelir elde ettik. Bunu da belediyemize engelli aracı almak için kullanacağız. Araç için görüşmelerimiz devam ediyor. Hem üreteceğiz, hem de hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Bereketli olsun nnchaber.com

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul göreve Başladı
Yerel Yönetim

Serik Belediye Başkanı Kadir Kumbul göreve Başladı

CHP'den Serik Belediye Başkanı seçilen Kadir Kumbul, törenle mazbatasını aldı.

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor
Bölgesel

Antalya Baraj Ortaokulu, Learn Through Upcycling Projesiyle 12 Uluslararası Okulla İş Birliği Yapıyor

Antalya Baraj Ortaokulu, "Learn Through Upcycling" projesi kapsamında Türkiye'den 5 okul, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Romanya’dan 1 okul ve Lübnan’dan 2 okul olmak üzere toplam 12 okulla ortaklığını başlattı.

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri
Bölgesel

Antalya ATİK'ten Protokol Ziyaretleri

Yeni yapılanması ile dikkat çeken, Uluslararası İşbirliği Konseyi (ATİK) Antalya İl Başkanlığı, ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin, ATİK Antalya Başkanı Erdoğan Budak ve Yönetim Kurulu ile birlikte, Antalya'da protokol ziyaretleri gerçekleştirdi.

Antalya'da Denetimler Devam Ediyor
Bölgesel

Antalya'da Denetimler Devam Ediyor

Antalya’nın Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, yerli ve yabancı turist taşıyan otobüs ve midibüsler üzerinde denetim yaptı.

Kepez'in kızları Şampiyonluk kupasını kovalayacak
Spor

Kepez'in kızları Şampiyonluk kupasını kovalayacak

Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında Türkiye Şampiyonluğu kupasını kovalayacak olan Kepez Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı son antrenmanlarını yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik denetimlerini artırdı
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi trafik denetimlerini artırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların can güvenliğini sağlamak için trafik denetimlerini artırdı