Antalya'da yaklaşık 1 hafta önce kayboldu veya çalındığı düşünülen 2 koyun çöken toprak nedeniyle eski bir su kuyusunda mahsur halde bulundu. İtfaiye ekipleri 2 koyunu ip yardımıyla bulundukları yerden çıkartarak sahibine teslim etti.
Kepez ilçesi Varsak Esentepe Mahallesi'nde dün 15.00 sıralarında meydana gelen olayda bölgede hayvan besiciliği ile uğraşan Abdulhakim Belet'in torunu Dihan Belet 1 hafta kadar önce koyunları otlatmak için çıktı. Koyunları bölgede bulunan seralara yakın boş alanda otlatan küçük çoban akşam eve geri döndüğünde 2 koyunun eksik olduğunu fark etti. Dede Abdulhakim Belet ise eksik olan koyunların kayıp olduğu veya çalınmış olabileceği düşündü. 1 hafta sonra dün tekrar koyunları otlatmak üzere aynı noktaya gelen küçük çocuk yakın noktadan gelen sesi fark etti. Çevreyi kontrol eden Dihan Belet, koyun sesinin daha önceden su kuyusu olarak kullanılan ve üzeri toprak ile yığını ile örtülmüş bir çöküntüden geldiğini fark etti.
Toprak yığını çökünce su kuyusuna düşmüşler
Küçük Dihan, yakın noktada bulunan inşaat işçilerinden yardım istedi. Çalışanların 112 Acil çağrı Merkezi'ne durumu bildirmesi üzerine adrese Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı kurtarma ekibi sevk edildi. Verilen adrese gelen itfaiye ekibi yaptıkları kontrollerde 2 koyunun kuyunun üzerine dökülen toprak yığınının çökmesi sonucu yaklaşık 5 metrelik su kuyusuna düştüğünü belirledi. Günlerdir aç ve susuz durumdaki koyunları bulunduğu yerden çıkarmak için çalışma başlatan ekip ve vatandaşlar ilk olarak merdiven yardımıyla kuyudaki koyunların yanına indi. Bölgeye gelen kepçeye yardımıyla 2 koyun vücutlarına bağlanan ip yardımıyla tek tek bulunduğu yerden kurtarılarak sahiplerine teslim edildi.
"Kaybolduklarını yada çalındıklarını düşündük"
Koyunların sahibi Abdulhakim Belet, yaklaşık 10 gündür 2 koyunu aradıkların ancak bulamadıklarını belirterek, "Çocuğa sordum, çaldıklarını söyledi. Her yeri aradık bulamadık. Bugün çocuk gelmiş, bize kuyuya düştüklerini söyledi" dedi. Koyunları otlatırken su kuyusuna düşen ve günlerce mahsur kalan koyunların çobanlığını yapan Dihan Belet ise "1 hafta önce koyunları aynı yerde otlatıyordum. Kumun üzerinden geçtiler. Koyunları eve götürdüğümde dedem akşam saydığında 2 tanesinin eksik olduğunu fark etti. Kaybolduklarını yada kaçırıldıklarını sandık. Bugünde yine buraya geldim koyunları otlatırken bir çukur vardı. Çukurun içinden koyunların sesi geliyordu, baktığımda bizim 2 koyun oradaydı" ifadelerini kullandı.






Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)