Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı çerçevesinde Seyhan Nehri üzerinde su korteji düzenlendi.
Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın son gününde Seyhan Nehri üzerinde su korteji düzenlendi. Kano ve deniz motorlarının Seyhan Nehri üzerinde oluşturduğu kortej vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilirken, deniz motorlarının gerçekleştirdiği gösteriler nefes kesti.
Kortejin yanı sıra, nehir üzerinde davul zurna eşliğinde halay çekilerek çeşitli gösterilerin de gerçekleştirildiği etkinlikte, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da nehir üzerinde bulunan platforma çıkarak halk oyunları ekibi ile birlikte çiftetelli oynadı.
"Festival için Ankara'dan geldik"
Karnavala Ankara'dan katıldığını ve ilk kez Adana'ya geldiğini belirten Aynur Günday, "Sırf bu festival için arkadaşlarımızla birlikte geldik. Çok keyif aldık, gerçekten inanılmaz bir mutluluk yaşıyoruz şu an. Gerek yiyecekler olsun, görsel açıdan da öyle. Adana’yı çok sevdik" dedi.
Festivale de ilk kez katıldığını belirten Günday, artık her sene festival tarihlerini takip edeceğini söyledi. Su kortejini de yerinde takip etme fırsatını yakalayan Günday, "Son gün olduğu için sanırım bu görsel şölen. Muhteşem şekilde, izliyoruz" şeklinde konuştu.
"Gençlerimiz su sporlarında gelişirse bu spor daha da keyifli olacaktır"
Karnavala Ankara’dan katılan bir başka katılımcı Funda Çetin ise, "Gayet güzel, renkli ve keyifli. Uzun zamandır gelmek istiyorduk ama bu sene daha çok duyuruları yapıldı. Biz de ailece keyifli bir şekilde geldik ve keyfini çıkarıyoruz" sözlerine yer verdi.
Su kortejinin bir benzerine geçtiğimiz yıllarda Eskişehir’de denk geldiğini kaydeden Çetin, "Eskişehir’de 19 Mayıs gösterilerine denk gelmiştik orada da yapılmıştı. Burada da yapılması çok güzel. Denizin, kanalın olduğu yer ayrı bir güzel zaten. Su sporlarıyla da inşallah gençlerimiz daha çok ilgilenirse ve gelişirse daha da keyifli olacaktır" ifadelerini kullandı.
Adana'da serinlemek için Seyhan Nehrine giren 18 yaşındaki genç kayboldu.
Adana’da dün akşam Seyhan Nehri’ne atlayarak kaybolan kişi bugün sabah saatlerinde dalgıç polisler tarafından ölü olarak bulundu.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri çerçevesinde Seyhan Nehrinde tenis, voleybol müsabakaları yapıldı, konserler verildi.
Adana'da okul önlerini mesken tutan uyuşturucu bağımlılarına yönelik yapılan denetimlerde 43 şüpheli yakalanarak adli işlem başlatıldı.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 depremlerinde Adana’da yıkılan ve 40 kişinin öldüğü Samibey Apartmanı'nın firari müteahhidi Abdullah Aybaba ile kırmızı bültenle aranan kızı Eda Aybaba Çelik’in 22.5’ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı davada haklarında ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan kamu davası açılan Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim E. ile eski Harita ve Kadastro teknikeri Sunay M. yargılanmaya başladı. Detaylar haberimizde..
Adana’nın Sarıçam ilçesinde 2 sincabı satmaya çalışan bir şahıs polis ekiplerince yakalandı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)