SGK'dan Emeklilere Büyük Armağan! Emekliler Kaplıcalarda Şifa Buluyor! SGK Destek Olacak

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri için sevindirici haber! SGK, GSS kapsamında emeklilere 81 ildeki tüm kaplıcalarda tedavi için destek imkanı sunuyor. Sağlık kurulu raporu alan emekliler, 6 ay geçerli sevk belgesi ile kaplıcalarda şifa bulabilecek.

SGK'dan Emeklilere Büyük Armağan! Emekliler Kaplıcalarda Şifa Buluyor! SGK Destek Olacak

SSK, Bağ-Kur ve diğer tüm emeklileri sevindirecek müjdeli bir haber SGK'dan geldi. 81 ildeki bütün emeklileri ilgilendiriyor.

Emekliler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilerin daha uygun fiyatlarla ve daha kolay şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlayacak yeni bir uygulamaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde SGK, SSK, Bağkur ve emekli sandığı emeklilerinin kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında karşılayacağını duyurdu.

 

Bu sayede, Türkiye genelindeki tüm kaplıca tesislerinden emekliler yararlanabilecekler. Ancak, ücretsiz kaplıca tedavisi için emeklilerin sağlık kurumlarından bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekim tarafından verilen sağlık kurulu raporunu alması gerekiyor. Bu rapor ile emekliler, kaplıca tedavilerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Emekliler için sağlık kurulu raporu alanlar, kaplıca tesislerine 5 iş günü içinde başvurarak 6 ay boyunca geçerli olacak sevk belgesi alabiliyorlar. Bununla birlikte, emekliler kaplıca tedavisi için yol giderlerini SGK'dan talep edebilirler.

İl içi sevkler için günlük 23 TL, il dışı sevkler için ise günlük 46 TL yol parası ödeniyor. Emekliler, seyahat masraflarını SGK'ya sunduklarında yol desteği işlemini tamamlamış oluyorlar. SGK'nın bu uygulamasının temel amacı, emeklilerin sağlık hizmetlerine daha kolay erişmelerini sağlamak ve kaplıca tedavisinin faydalarını daha geniş bir kesime ulaştırmaktır.

 

Kaplıca tedavisi, romatizmal hastalıklar, cilt rahatsızlıkları, sinir sistemi bozuklukları, solunum yolu hastalıkları, sindirim sistemi sorunları gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir. Kaplıca tedavisi, stresin azaltılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kan dolaşımının düzenlenmesi gibi birçok fayda sunmaktadır. Bu tedavi yöntemi, vücut için pek çok olumlu etki sağlar.

 

Emekliler, bu ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanmak için en yakın sağlık kurumuna başvurabilirler. SGK'nın resmi internet sitesinde kaplıca tesislerinin detaylı listesi ve bilgileri bulunmaktadır. Kaplıca tedavisine uygun hastalıklar arasında böbrek ve idrar yolu hastalıkları, mide-bağırsak rahatsızlıkları, cilt sorunları, solunum yolu hastalıkları, nörolojik ve travmatik problemler, spor sakatlıkları, romatizmal hastalıklar yer almaktadır.

 

Uygulamada, tedavi süresi için 30 seanslık bir sınırlama bulunmaktadır. Ancak, belirli teşhislerde ve sürekli tedavi gerektiren ciddi hastalıklarda, SGK tarafından karşılanan fizik tedavi seansları 30 seansın üzerine çıkabilmektedir.

 

Sigortalılar, aldıkları sağlık raporunu takip eden 15 gün içinde tedaviye başlamak zorundadır. Tedaviye ara verildiği ve bu ara 5 iş gününden uzun sürdüğünde SGK'nın masrafları karşılaması için yeni bir sağlık raporu gerekmektedir.

 

TEDAVİ YAPILACAK HASTALIKLAR NELERDİR?

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Mide ve bağırsak hastalıkları

Cilt hastalıkları

Solunum sistemi hastalıkları

Nörolojik ve travmatik hastalıklar

Spor sakatlıkları

Romatizmal hastalıklar

30 SEANS SINIRI VAR

30 seans sınırı olmayan durumlar genellikle sürekli devam etmesi ve ağır seyir gösteren hastalıkları kapsar. Örneğin, Parkinson, kalp krizi sonrası durumlar, kronik solunum yetmezliği gibi vakalarda SGK'nın karşıladığı fizik tedavi seansları 30'u aşabiliyor. Sigortalılar sağlık raporunu aldıktan sonra 15 gün içinde tedaviye başlamalıdır. Bu süre aşıldığında, tedaviye devam etmek için yeni bir rapor alınması gereklidir. Tedavi başladıktan sonra ara verilmesi ve bu aranın 5 iş gününden fazla olması durumunda, SGK'nın masrafları karşılaması için yeni bir rapor düzenlenmesi gerekmektedir.

YARARLANMAK İÇİN ARANAN KOŞULLAR

Sağlık kurulu raporu alınmalıdır ve bu raporun düzenlendiği gün dahil 5 iş günü içinde, kaplıca tesisine başvuru yapılmalıdır. Bu süre aşıldığında, 6 ay içinde sevk belgesi alınması gerekmektedir. Yol giderlerinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabileceği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yer baz alınmaktadır.

Rapor veya sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğu belirtilirse (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçinin kalındığının belgelenmesi durumunda, refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanmaktadır. SGK, her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapmaktadır.

Kaplıca tedavisine ihtiyaç duyanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmiş kaplıca tesislerine başvurabilirler. Diğer tesisler ödeme kapsamına alınmamaktadır. SGK'nın masraflarını karşılayacağı kaplıca tesislerinin listesine, 'kaplica.sgk.gov.tr' adresinden ulaşmak mümkündür.

kaynak: gün boyu gazetesi

 

 

 

 

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

SGK Denetimleri Sonucu Emekli Maaşları Kesilecek! Kimler Risk Altında?
İş Dünyası

SGK Denetimleri Sonucu Emekli Maaşları Kesilecek! Kimler Risk Altında?

SGK, usulsüzlük yapan emeklilere yönelik denetimleri sıkılaştırdı. Hangi durumlarda emekli maaşları kesilir? Risk altında olan emekliler kimler? Detaylar haberimizde...

SGK Kayseri’de Mustafa Türkoğlu vekaleten il müdürü oldu
Yaşam

SGK Kayseri’de Mustafa Türkoğlu vekaleten il müdürü oldu

Yaklaşık 8 yıldır Kayseri Sosyal Güvenlik Kurumu Kayseri İl Müdürü olarak görev yapan Hacı Ali Hasgül’ün tayini Ankara’ya çıkarken, il müdür yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Türkoğlu vekaleten il müdürü olarak atandı.

ALKÜ Diş Hekimliğine, SGK'den bütçe
Bölgesel

ALKÜ Diş Hekimliğine, SGK'den bütçe

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Diş Hekimliği Fakültesine 2024 yılında ödenecek bütçenin belirlendiği "Sağlık Kurumlarında Global Bütçe Protokolü"nü SGK yetkilileri ile imzaladı.

Emeklilere dev sürpriz Bu haber sevindirecek! Bu tarihte yürürlüğe girecek
Yaşam

Emeklilere dev sürpriz Bu haber sevindirecek! Bu tarihte yürürlüğe girecek

2024 yılında yürürlüğe girecek yeni emeklilik sistemiyle çalışanlar hem SGK'dan emekli maaşı alabilecek hem de ikinci bir emeklilik imkanı sunacak. İşte detaylar...

SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı geldi
Bölgesel

SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdamın hem ülkeye hem işverenlere hem de çalışanlara olumsuz yansıdığını ifade ederek, bu konuda uyarılarda bulundu.

SGK personel alımı tercih sonuçları için geri sayım başladı! SGK personel alımı sonuçları açıklandı mı?
Yaşam

SGK personel alımı tercih sonuçları için geri sayım başladı! SGK personel alımı sonuçları açıklandı mı?

SGK personel alımı tercih sonuçları için geri sayım başladı! SGK personel alımı sonuçları açıklandı mı? SGK personel alımı tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sonuçların Ekim ayının son haftası veya Kasım ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.