İstanbul

Sıfır araç fiyatları yıl sonuna kadar yüzde 20 düşecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç piyasasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bolat, araç bulunurluk sıkıntısının ortadan kalktığını ve fiyatların düşmeye başladığını belirterek, yıl sonuna kadar sıfır araç fiyatlarının yüzde 20 düşeceğini söyledi.

Sıfır araç fiyatları yıl sonuna kadar yüzde 20 düşecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el ve sıfır araç piyasasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Araç bulunurluk sıkıntısının ortadan kalktığını kaydeden Bolat, "Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız" dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'İş Dünyası Buluşması' toplantısına katıldı. ikinci el ve sıfır araç satışlarıyla ilgili konuşan Bakan Bolat, otomobil almayı düşünenleri sevindirecek bir açıklamada bulundu. Araç fiyatlarının düşmeye başladığını söyleyen Bolat, yıl sonuna kadar sıfır araçların yüzde 20 ucuzlayacağını söyledi.

 

"İKİNCİ ELDE YÜZDE 15'LİK DÜŞÜŞ VAR"

Otomotiv sektöründeki o büyük çalkantılı süreci birkaç ayda bakanlık olarak büyük ölçüde sona erdirdiklerini belirten Bolat, "İkinci el araç piyasasında yüzde 15'lik düşüş var, sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladı. Olması gereken bu, herkes kazansın ama adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz. Diğer sektörlerde de benzeri uygulamalar karşı aynı çabayı sarf ediyoruz." dedi.

"SIFIR ARAÇLARDA YÜZDE 20'LİK DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ"

Bolat sözlerini şöyle sürdürdü: "Bayiler artık stoklardaki arabaları ortaya çıkardı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık, başlayacağız. Bu piyasaların düzelmesi için rasyonel ve istikrarlı bir şekilde işlemesi için çok iyi. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek.

"ADİL BİR PİYASA DÜZENİ OLUŞTURACAĞIZ"

Bakanlık olarak bu ay içerisinde bin 500 yeni memur alımını gerçekleştireceğiz. Bu arkadaşlarımızı Türkiye'de mevcut denetim yapan kadrolarımızın yanına ilave ederek piyasa denetimlerini sıklaştıracağız ve piyasalar normale dönene kadar da çok sıkı bir şekilde halkımızın zarar görmeyeceği rekabetçi adil bir piyasa düzeni oluşturacağız"

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

'Sıfır araç' sahiplerini ilgilendiriyor! Emsal karar
Yaşam

'Sıfır araç' sahiplerini ilgilendiriyor! Emsal karar

Sıfır araç alıp sorun yaşayan tüketicileri, Yargıtayın aldığı emsal karar sevindirecek. Alınan karara göre, Sıfır aracın 4 kapısının sökülüp takılması gizli ayıp sayıldı.

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Sert Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor
İş Dünyası

Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Sert Darbe! Cezanın yanına kapatma geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadelede yeni düzenlemeleri açıkladı. Fahiş fiyat uygulayan işletmelere 1 milyon TL'ye kadar ceza, stokçulukta bir takvim yılı içinde üç defa yakalanan firmalara ise kapatma cezası verilecek.

Kurbanlık Fiyatları Uçuşa Çıktı: Eskişehir'de 25 Bin Lira!
Bölgesel

Kurbanlık Fiyatları Uçuşa Çıktı: Eskişehir'de 25 Bin Lira!

Eskişehir’de Kurban Bayramı’na yaklaşık 1 ay kala küçükbaş fiyatları 10 bin ile 25 bin lira arasında değişirken koyunun ortalama canlı baskül kilogram fiyatı 140, kuzunun ise 240 lira.

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü: 11 Kasaba Fahiş Fiyat Cezası
Yaşam

Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü: 11 Kasaba Fahiş Fiyat Cezası

- Tunceli’de, son dönemlerde vatandaşların kasaplardaki fiyatlara yönelik şikayetlerinin artması üzerine Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat uygulamasına yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Antakya'da Hafriyat Kamyonu Kaza Yaptı; 1 yaralı
3. Sayfa

Antakya'da Hafriyat Kamyonu Kaza Yaptı; 1 yaralı

Hatay'ın Antakya ilçesinde üst geçitten çevreyoluna devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü yaralandı.

Kurban Bayramı'na Az Kaldı! Kurbanlık alacakları kara kara düşündüren fiyatlar
Bölgesel

Kurban Bayramı'na Az Kaldı! Kurbanlık alacakları kara kara düşündüren fiyatlar

2024 Kurban Bayramı'nda keseceğiniz kurbanlığın fiyatını merak ediyor musunuz? Dana, koç, koyun ve keçi fiyatları ne kadar oldu? Büyükşehirlerde kurban fiyatları daha yüksek! İstanbul, Ankara ve İzmir'de kurbanlık fiyatları ne kadar?