Edirne'nin Hamzabeyli sınır kapısının karşı kısmında bulunan Bulgaristan’ın Lesovo gümrük noktası gümrük memurları, kamyonlarda yaptıkları iki ayrı incelemede 3 bin 310 paket kaçak sigara buldu.
Türkiye'den Bulgaristan üzerinden Romanya'ya geçecek olan tırların birinde sigaralar kamyonun yedek lastiklerinde, diğerinde ise malların taşınmasında kullanılan plastik ayırıcılarda bulundu.
Türkiye'den Romanya'ya giden bir Romanya vatandaşının kullandığı kargo aracı, ülkeye giriş yapan Lesovo karayoluna ulaştı. Özel X-ray ekipmanı da dahil olmak üzere gerçekleştirilen gümrük kontrolü sırasında müfettişler, yedek lastiklerin standart dışı
yoğunluğunu tespit etti. Söküldükten sonra içlerinde bin 200 paket sigara bulundu ve bin adet sigara da römorkun kutularında yedek parçaların altında saklandığı tespit edildi. Toplamda bin 210 Bulgar ÖTV etiketi olmayan kaçak sigara ele geçirildi.
Lesovo sınır polis karakolunda yapılan bir başka incelemede ise yine Türkiye'den Romanya'ya giden ve bir Rumen vatandaşının kullandığı kamyonda 2 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi. Merkezi Gümrük İdaresi tarafından mobil grup ekibi detaylı bir
incelemeye gönderdi. Gümrük görevlileri tarafından yapılan kontrollerde kargo bölümünün arka kısmında bulunan, malların taşınmasına yönelik üç plastik ayırıcının içine gizlenmiş 2 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Kaçak tütün ürünleri el konulurken, iki kamyon şoförü hakkında idari ihlal davası açıldı ve idari cezai işlem başlatıldı. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)