Sinop’ta bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Sinop Lakerda Festivali’nde balıktan mantı yapıldı. Levrek balığından yapılan mantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Sinop’ta Lakerda Festivali etkinlikleri sürüyor. Etkinlikte yeni bir lezzet ilk defa vatandaşlara sunuldu. Sinop’un meşhur kıymalı mantısı, levrek balığından yapılmış yeni haliyle vatandaşlara ikram edildi. Sinop Kadın Kooperatifi tarafından festivale özel pişirilen mantı, festivale katılanlar tarafından levrekli mantıya yoğun ilgi gördü. Levrekli mantı vatandaşlar tarafından çok beğenildi.
Sinop Kadın Kooperatifi yönetim ortaklarından Fatma Ustacan, yaptığı açıklamada, “Balıktan mantı yapma fikri kooperatif olarak Lakerda Festivali’nin hazırlığını yaparken kendi içimizde konuşarak değişik bir sunum yapalım diye konuştuk. Geçen sene arkadaşlarımız hamsi burger yapmışlardı. Sevilmişti ve bu sene tekrar yapıldı. Bu sene dedik bir şey daha yapalım. Balık ile mantıyı buluşturalım dedik. Önce kendimiz yaptık, denedik ve tadına baktık. Sunumunu kendimize yaptık ve beğendik. Damak lezzeti ve görüntü ile bizim onayımızdan geçince de sunmaya karar verdik. Tadanlar da çok memnun kaldılar, çok beğendiler, bu da bizim hoşumuza gitti” dedi.
Mantının yapımı hakkında bilgilere veren Ustacan, “Mantıyı deniz levreğinden yaptık. Levrek balığını temizledik. Kılçıklarından arındırdık, arındırdıktan sonra maydonoz, soğan, karabiber gibi balığın sevdiği baharatlar ile hardallı bir sos yaptık ve birleştirdik. Bir iç hamur hazırladık. Hazırladığımız iç hamurla mantı açtık, pişirdik ve çok güzel oldu” diye konuştu.
Levrekli mantıyı tadanlar mantıyı şahane bulduklarını, mantının levrek ve özel sosla birleşiminin çok lezzetli olduğunu söyledi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)