Sivas

Sivas’ın 25 yaşındaki genç saz ustası, dede mesleğini sürdürüyor

Sivas’ta yaşayan 25 yaşındaki Osman Demirkoparan, dede mesleğini 3’üncü kuşak olarak sürdürüyor. Devamı haberimizde...

Sivas’ın 25 yaşındaki genç saz ustası, dede mesleğini sürdürüyor

Sivas’ta yaşayan 25 yaşındaki Osman Demirkoparan, dede mesleğini 3’üncü kuşak olarak sürdürüyor. Sivas’ın en genç saz ustası olan Demirkoparan, mesleğini büyük bir özveri ile yapıyor. Sivas’ta yaşayan Osman Demirkoparan isimli genç, 10 yaşında babasının yanında saz imalatçılığına başladı. Dede mesleğinde 3’üncü kuşak olan Demirkoparan, babasının mesleği bırakmasıyla bayrağı devraldı. 10 yaşında başladığı meslekte 15 yılı geride bırakan Osman Demirkoparan, Sivas’ın en genç saz ustası unvanını taşıyor.



“Bu mesleği yapmaktan gurur duyuyorum”



Saz imalatçılığı mesleğini severek yaptığını ifade eden Osman Demirkoparan, “25 yaşındayım. 10 yaşımdan bu yana mesleğin içerisindeyim. Bu mesleği seviyorum ve gurur duyuyorum. Dedemden babama, babamdan bana kalan bir meslek. Ben bu meslekte 3’üncü kuşağım. Yaşıtlarıma bakaraktan zanaatkâr olduğumu düşünüyorum. Bu mesleği yapmaktan gurur ve sevinç duyuyorum. Görenler ilk başlarda şaşırıyor. ‘Okusaydın’ diyorlar ama ben dedemden gelen mesleği yapmaktan dolayı memnunum” dedi.



8 ila 30 bin TL arasında fiyatlar değişiyor



Babasının 12’li yaşlarda bu mesleğe başladığını ifade eden Demirkoparan, “Babam da günümüz şartlarında okuldan ve işten fırsat bularak bize öğretti. Kardeşimle birlikte bu mesleği yapıyoruz. Babamın bize öğretmesinden sevinç duyuyoruz. Şu anda kardeşim ile birlikte mesleği yürütüyoruz. Saza olan ilgi günümüz şartlarında oldukça yüksek. Türkiye şartlarında her yere gönderim yapıyoruz, adres olduğu sürece yurt dışına da gönderim sağlıyoruz. Güze çalınabilir bir saz 8 bin TL’den başlıyor. 30 bin TL’ye kadar da bağlama satabiliyoruz. Ağaç olarak da kelebek ağacı, ardıç ağacı, dut oyma el işçiliği olan bütün ağaçlardan yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çölyak Hastalığı  neden olur
Sağlık

Çölyak Hastalığı neden olur

Çölyak hastalığı, genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli proteine maruz kalma sonucu gelişen, kronik, immün aracılı bir ince bağırsak enteropatisidir.

Isparta Oto Galericileri Isparta’mız çok güzel hizmetler aldı
İş Dünyası

Isparta Oto Galericileri Isparta’mız çok güzel hizmetler aldı

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e başılar dileyen Oto Galericiler Sitesi 2. Etap Kooperatif Başkanı Uğur Madan ,Isparta Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yavuz,

Ardahan KYK Yurtlarında başlayan üniversite öğrencilerinin protestoları sokağa sıçrayınca Valilik harekete geçti.
Bölgesel

Ardahan KYK Yurtlarında başlayan üniversite öğrencilerinin protestoları sokağa sıçrayınca Valilik harekete geçti.

Öğrenci protestoların artarak devam etmesi üzerine Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, konuyu görüşmek için protokol üyelerini acil toplantıya çağırdı.

Sanatçı Murat Balaban kimdir
İş Dünyası

Sanatçı Murat Balaban kimdir

1969 yılında Yozgat-Sorgun'da dünyaya gelen Murat Balaban,çocuk yaşlarda bağlamayla tanışıp özel günlerde şarkı söylemeye başladı.

Ömer Özmen Kimdir
İş Dünyası

Ömer Özmen Kimdir

Ömer Özmen 16 Nisan 1989 Antalya doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü Döşemealtı’nda tamamlamıştır.

Eylem İmir Kimdir
İş Dünyası

Eylem İmir Kimdir

Eylem İmir, Antalya Elmalı ilçesi Akçay Mahallesi'nde doğmuştur. Eğitimini Elmalı ilçesinde elektrik elektronik bölümü teknik lisede tamamlayarak teknisyen olarak mezun olmuştur.