SON DAKİKA ZAFER AZERBAYCAN'IN KARABAĞ SAVAŞI BİTTİ .KARABAĞ TÜRK'TÜR TÜRK KALACAK

Türkiye ve Azerbaycan halkını göz yaşlarına boğan son dakika gelişmesi işgalden kurtarma harekatından, Karabağ savaşından geldi. Azerbaycan kesin ve kati bir biçimde Karabağ Savaşı'nı kazandı ve zafer ilan etti.

SON DAKİKA ZAFER AZERBAYCAN'IN KARABAĞ SAVAŞI BİTTİ .KARABAĞ TÜRK'TÜR TÜRK KALACAK

Türkiye ve Azerbaycan halkını göz yaşlarına boğan son dakika gelişmesi işgalden kurtarma harekatından, Karabağ savaşından geldi. Azerbaycan kesin ve kati bir biçimde Karabağ Savaşı'nı kazandı ve zafer ilan etti. Buna karşılık Ermenistan Başbakanı da yaptığı konuşmada yenilgiyi kabul ve itiraf ederken anlaşmayı imzalamak zorunda olduğunun altını çizdi. "Başka şansım yoktu" diyen Paşinyan Azerbaycan'a saldırı emirlerini veren Paşinyan'dan çok uzak bir görüntü çizdi. Karabağ anlaşmasındaki son dakika ayrıntılarına göre taraflar bugün itibarıyla Azerbaycan'ın zaferini tescilledi. Ayrıca anlaşma anına kadar hakimiyet altına alınan alanlar da Azerbaycan'da kalmaya devam edecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece 00:00'dan (TSİ) itibaren ateşkes başladığını duyurdu. Bununla birlikte Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan da açıklamalar yaparak Azerbaycan'ın zaferini tescil ve teyit etti.

SON DAKİKA ZAFER AZERBAYCAN'IN KARABAĞ SAVAŞI BİTTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, televizyon yayınında yaptığı açıklamada, Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya'nın, Dağlık Karabağ meselesine ilişkin ortak açıklamayı kabul ettiğini bildirdi. Putin'in açıklamasında "Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu gece Türkiye saati ile 00:00'dan itibaren Karabağ Savaşı'nda ateşkes başladı. Azerbaycan ve Ermenistan kontrol ettikleri pozisyonlarda kalacaklar."

ARAYA ÇEKİLEN KORİDOR İLE TOPRAKLARIN AZERBAYCAN'DA KALMASI TESCİL EDİLECEK

Ayrıca Putin yaptığı son dakika açıklamasında Dağlık Karabağ'daki temas hattı ve Karabağ'ın Ermenistan ile bağlandığı koridorda Rusya barış güçlerinin konuşlandırılacağını belirtti.

ESİR VE CENAZELER DEĞİŞTİRİLECEK

Yerinden edilmişlerin ve mültecilerin Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserinin kontrolünde Dağlık Karabağ'a ve etrafındaki bölgelere döneceğini aktaran Putin, esir ve cenazelerin değişiminin yapılacağını söyledi. Bölgenin ulaşım ve iletişim bağlantılarında engellerin kaldırılacağını belirten Rusya Başkanı Putin, "Ulaşım ve iletişimin kontrolü, Rusya Sınır Güvenlik Servisi kurumları tarafından da sağlanacak." dedi.

GEREKLİ KOŞULLAR OLUŞTURULACAK

Putin, "Varılan anlaşmalar, Dağlık Karabağ krizinin uzun vadeli ve kapsamlı çözümü için adil temelde, Ermeni ve Azerbaycan halklarının çıkarları doğrultusunda gerekli koşulları oluşturacak." ifadesini kullandı.

BU TÜRKİYE'NİN FARKINI DA ORTAYA KOYAN KESİN BİR ZAFERDİR

Konuyla ilgili A Haber'e değerlendirmelerde bulunan terör ve güvenlik uzmanı Coşkun Başbuğ Azerbaycan'ın zaferini kesin ve tartışmasız bir zafer olarak değerlendirirken Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisinin güç ve öneminin de onaylandığı bir zafer olduğunu aktardı.

Paşinyan Türk düşmanı liderlerden böyle yardım dilenmişti

ERMENİSTAN KARIŞTI, HALK HÜKÜMET BİNASINI BASTI

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da vatandaşlar, yenilgiyi ilan eden Ermeni Başbakan Paşinyan'ın işgal ettiği Dağlık Karabağ'da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesinin ardından hükümet binası önünde toplandı ve şiddetli protestolara başladı.

CAM ÇERÇEVE İNDİRDİLER

Ayrıca Ermenistan Hükümet binasından gelen son dakika haberlerinde hükümet binasının camlarına kırarak içeri giren protestocuların, Paşinyan ve Ermenistan aleyhine sloganlar attığı ve içeride taş üstünde taş bırakmadıkları bildirildi.

ALİYEV AÇIKLADI: KARABAĞ AZERBAYCAN'DIR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı son dakika açıklamasında Dağlık Karabağ'daki krizle ilgili halka hitap etti. Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında ortak bildirinin imzalandığını belirten Aliyev, bildirinin maddelerini okudu ve Türkiye'nin barış gücü olarak bölgede olacağını aktardı.

Aliyev, "Kelbecer 15 Kasım, Ağdam rayonu 20 Kasım, Laçin ise 1 Aralık'a kadar Azerbaycan'a geri verilecek." diye konuştu.

"Dağlık Karabağ temas hattı ve Laçin koridorunda Rus barış gücünden hafif silahlı 1960 asker, 90 zırhlı personel aracı konuşlanacak." diyen Aliyev, Rus barış güçlerinin Dağlık Karabağ'da 5 yıl süreyle kalacağını, taraflar itiraz etmezse bu sürenin uzatılabileceğini aktardı.

BAŞKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ, "TÜRK BARIŞ GÜCÜ ORADA OLACAK" DEDİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev son dakika zafer açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, çatışmalar süresince verdiği destek dolayısıyla teşekkür ederek "Bugünkü bildiride, Rusya ve Türkiye'nin ortak barış gücü görevi yer alıyor. Bölge temaslarına ilişkin tümüyle yeni bir format yaratıyoruz" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN YENİLGİ VE İMZAYI BÖYLE DUYURDU: BAŞKA ŞANSIM YOKTU

Kaybeden Ermenistan Başbakanı Paşinyan "Başka şansım yoktu. Hepimiz için çok zor bir karar verdim. Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile Karabağ savaşının sonu için anlaşma imzaladım. Açıklama metni benim ve halkım için inanılmaz acı verici" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

Kaynak=======>>>#SabahGazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda Heyecan Dorukta - Haberler
Spor

Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda Heyecan Dorukta - Haberler

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'taki Azerbaycan maçı, 31 Mayıs 2024 cuma günü Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı'nda oynanacak.

 Atatürk Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi İş Birliği Anlaşması
Bölgesel

Atatürk Üniversitesi ve Azerbaycan Teknik Üniversitesi İş Birliği Anlaşması

Atatürk Üniversitesi, doğu coğrafyasının en önemli üniversitelerinden biri olan Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile bilimsel ve kültürel iş birliği protokolü imzaladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Azerbaycan’ın milli kahramanı Hüseyinli ile buluştu
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Azerbaycan’ın milli kahramanı Hüseyinli ile buluştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Azerbaycan’ın yaşayan resmi milli kahramanı İbad Hüseyinli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Azeri gelin Hızır gibi yetişti, kahraman oldu
3. Sayfa

Azeri gelin Hızır gibi yetişti, kahraman oldu

Bodrum Karayolu’nda meydana gelen trafik kazasında isimsiz bir kahraman gibi kaza yerine gelip yaralılara müdahale eden ve 3 kişinin hayatını kurtaran kadının Azerbaycanlı bir gelin olduğu ortaya çıktı.

 Vali Çiftçi’ye Azerbaycan Heyeti’nden ziyaret
Yaşam

Vali Çiftçi’ye Azerbaycan Heyeti’nden ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret etti.

Kütahya’da Azerbaycan Parkı yenileme çalışmaları son buldu
Bölgesel

Kütahya’da Azerbaycan Parkı yenileme çalışmaları son buldu

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 18 Ekim Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü’nde açılışını gerçekleştirdiği Azerbaycan Parkı’nın açılışında, “1 milyon 207 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 2 milyon 750 bin metrekareye çıkararak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 11 metrekareye yani dünya standartlarının üzerine çıkarttık” dedi.