Burdur

Son gün belli oldu! Bugüne kadar kesin ödeyin

Kamuya yönelik borç yapılandırma için son ödeme günü 31 Temmuz. Peşin ve taksit seçenekleriyle avantajlar devam ediyor. Detaylar haberimizde...

Son gün belli oldu! Bugüne kadar kesin ödeyin

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını belirlenen tarihe kadar ödemesi gerekiyor. Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. İşte, borç yapılandırma ödemeleri hakkında bilgiler...

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMESİ TAKSİTLERİ NE ZAMAN BİTİYOR?

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarını 31 Temmuz'a kadar ödemesi gerekiyor.

Yapılandırılan borçların peşin ödenmesi için tanınan süre ise 31 Temmuz Pazartesi günü dolacak.

Yapılandırılan tutarın bu tarihe kadar peşin ödenmesi halinde, Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90, idari para cezalarında ise yüzde 25 indirim uygulanacak.

Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz'a kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor.

Başvuru sırasında tercih edilen taksit sayısından daha az sayıda taksitle ödeme yapılması mümkün olup bu durumda, ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzeltilecek.

Taksitle ödeme seçeneği tercih edildiği halde, ay sonuna kadar yapılandırılan tutarın tamamının ödenmesi durumunda peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek.

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak.

Yapılandırılan borç, sadece fer'i alacak ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutardan yüzde 50 indirim, matrah veya vergi artırımı sonucu tahakkuk eden vergiden (damga vergisi hariç) yüzde 10 indirim devreye alınacak.

BORÇ YAPILANDIRMA ÖDEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor.

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartı ya da banka hesabından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı ve mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

 NTV

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

2023 MTV Ek Ödemesi ve Borç Yapılandırma için son gün
Bölgesel

2023 MTV Ek Ödemesi ve Borç Yapılandırma için son gün

2023 yılı motorlu taşıtlar vergisi ek ödemesinin ilk taksit son ödeme tarihi 31 Ağustos. Vergi yapılandırmasının son günü de aynı. Detaylar burada.

Prim borcu olan EYT'liye 1 aylık fırsat! 2002 ve 2008 sonrasına 1 yıl şartı
Bölgesel

Prim borcu olan EYT'liye 1 aylık fırsat! 2002 ve 2008 sonrasına 1 yıl şartı

Borç yapılandırma düzenlemesinin 1 aylık daha uzatılmasının ardından prim borcu olanlara fırsat doğdu. SGK'ya olan prim borcu olanlarda rahat bir ödeme süreci geçirebilecek. İşte detaylar...

Son Dakika: Sıfır Faizli Kredi Fırsatı! Ayda 1.666 TL Ödeme ile İhtiyaçlarınızı Karşılayın!
İş Dünyası

Son Dakika: Sıfır Faizli Kredi Fırsatı! Ayda 1.666 TL Ödeme ile İhtiyaçlarınızı Karşılayın!

Bankalar, müşteri çekmek için sıfır faizli kredi kampanyalarını yeniledi. İhtiyaçlarını faizsiz kredi ile karşılamak isteyenler için 6 ay vadeli ve 1.666 TL aylık taksit imkanı sunuluyor. Hemen başvur!

Adana'da yetiştiricilere 76 milyon TL destekleme ödemesi!
Bölgesel

Adana'da yetiştiricilere 76 milyon TL destekleme ödemesi!

Adana'daki yetiştiricilere 5 farklı destekleme kaleminde toplam 76 milyon 365 bin 705 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Belediye Başkanından "Ara Ödeme” müjdesi
Bölgesel

Belediye Başkanından "Ara Ödeme” müjdesi

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kademe Amirliği’ni ziyaret ederek Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. İşçilerin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Ömer Günel, “Sizinle 5 yıl boyunca birlikte çalışmaktan gurur duydum.

KOBİ'lere Yeni Destek: Bakan Kacır'dan 4 Milyar TL Açıklaması
İş Dünyası

KOBİ'lere Yeni Destek: Bakan Kacır'dan 4 Milyar TL Açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yaklaşık 4 milyar TL tutarındaki yeni finansman desteği ödemelerinin bugün başlayacağını duyurdu.