Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yeni dönem başladı. Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olmasının ardından Enstitü Müdürü olarak Prof. Dr. Sezgin Kaya atandı.
BUÜ’de yeni dönem yöneticilerinin belirlenmesinde sona gelindi. Fakülte ve meslek yüksekokullarında yaşanan değişimlerin ardından Enstitülerde de yönetim değişikliğine gidilmişti. Son olarak İİBF Dekanlığına atanan Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit’in yerine Prof. Dr. Sezgin Kaya’nın göreve getirilmesiyle üst yöneticiler belirlenmiş oldu.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yürüttüğü başarılı çalışmalardan ötürü önceki yönetimde görev alan herkese teşekkür etti. Üniversite olarak lisansüstü eğitimi ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Bir araştırma üniversitesi olduğumuz için lisansüstü eğitime değer veriyoruz. Bu anlamda önceliğimizi yüksek lisans ve doktora yapan öğrenci sayısının artırılmasına, eğitimdeki niteliğin yükseltilmesine veriyoruz. Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit hocamız ve ekibi de bu konuda kıymetli çalışmalar yürüttü. Kaliteli fakültelere ve meslek yüksekokullarına sahibiz. Sosyal bilimler alanında da çok güçlü bir yapılanmamız var. Lisansüstü eğitim veren enstitülerimiz de bu kurumların başında yer alıyor. Gücümüzü daha da artırmamız gerekiyor. Bunun için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Emeklerinden ötürü önceki yöneticilerimize teşekkür ediyor, Prof. Dr. Sezgin Kaya ve ekibine de yeni dönemde üstün başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
Görevi devreden Prof. Dr. Kadir Yasin Eryiğit ise göreve ilk atandığında lisansüstü eğitimin önemini bilerek çalışmaya başladıklarını söyledi. Yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde özellikle yeni programların açılması, projelerin desteklenmesi ve diğer enstitülerle uyumlu hareket edilmesi kriterlerine özen gösterdiklerini kaydeden Prof. Dr. Eryiğit; “Enstitümüzü emin ellerden devralmıştık. Kıymetli ve güzel çalışmalar yaptık. Görevimizin sonuna geldik. Yine görevimizi emin ellere devrettiğimizin bilincindeyiz. Bu süreçte bizlere fedakârca destek veren tüm akademik ve idari kadromuza da teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Sezgin hocamıza ve yönetimine hayırlı olsun” dedi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olan Prof. Dr. Sezgin Kaya da teveccühlerinden ötürü Üniversite Yönetimine teşekkür etti. Önceki dönem ile aynı hedefler çerçevesinde çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Sezgin Kaya; “Bir önceki yöneticilerimizle düşünce yapımız aynı. Lisansüstü eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Enstitü fonksiyonlarını daha aktif hale getirmeyi önceliklerimiz arasına alacağız. Yeni dönemin üniversitemize ve enstitümüze hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)