Sözleşmeli memurlar uzun zamandır, kadroların verileceği tarihe bekliyordu.
Binlerce memur, sözleşmeli memurlara kadro verileceğinin açıklanmasının akabinde kadroların ne zaman verileceği hususunda araştırma yapmaya başlamıştı..
Konuyla ilgili detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurmuştu..
Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beklenen müjdeyi verdi.
Sözleşmeli kamu personellerinin kadroya geçişinde aranan statülerini açıklayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Mevzuat karmaşasını gidermek surretiyle yeniden belirledik.
Sözleşmelilerin kadroya geçişinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı ile 1 yıl da aday olma şartı aranacaktır. Sözleşmeliden kadroya geçiş 3+1 şeklinde olacaktır.
550 bin personelin 424 bini isterse kadroya geçebilecek."
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Burdur İl Başkanlığı görevi Mustafa Özboyacı’ya tevdi edildi.
Erdoğan, trafik ceza aflarını düzenleyeceklerini söylerken 10 bine yakın ehliyetin iade edileceğini belirtti.
Son dakika... Başkan Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.
Borcu olan milyonları yakından ilgilendiren geniş kapsamlı yapılandırma paketi için geri sayım başladı. 31 Aralık 2022'ye kadar olan vergi, sigorta primi borçları ve cezalar için hazırlanan düzenleme de taksit sayısı detayı dikkat çekti.
Seçim tarihine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için Rabbime hamdediyorum" dedi.
Bugün yapılacak olan Beştepe'deki kabine toplantısında, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasının detayları belli olacak.