Manisa

Spil Milli Parkı'nda Rekor Katılım: 400 Öğrenciye Tabiat Turizmi Etkinliği

Manisa Spil Dağı Milli Parkı Müdürlüğü, Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu'ndan 400 öğrenciyi misafir ederek bugüne kadarki en kalabalık tanıtım etkinliğini gerçekleştirdi. Öğrencilere Milli Park'ın fauna ve florası tanıtıldı, tabiatı koruma eğitimi verildi ve doğa yürüyüşü ile spor aktiviteleri gerçekleştirildi.

Spil Milli Parkı'nda Rekor Katılım: 400 Öğrenciye Tabiat Turizmi Etkinliği

Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü tarafından "Tabiat Turizmi" etkinlikleri kapsamında, Turgutlu ilçesindeki Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenlerinden oluşan yaklaşık 400 kişilik gruba yönelik Milli Park’ta etkinlik düzenlendi. Şimdiye kadar Spil Milli Parkı’nı ziyaret eden en kalabalık öğrenci topluluğu olan gruba, Milli Park’ın fauna ve florası tanıtıldı.
Manisa Spil Dağı Milli Park Müdürlüğü, Tabiat Turizmi etkinlikleri kapsamında, bugüne kadar ki en kalabalık tanıtım etkinliğini gerçekleştirdi. Turgutlu ilçesindeki Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu’nun 400 kişiden oluşan öğrenci topluluğu ile öğretmenleri milli parkta misafir edildi.
Öğrencilere, Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Halil Ernalçacı tarafından, ziyaretçi merkezi içerisinde yer alan konferans salonunda 50’şer kişilik 8 ayrı grup halinde Milli Park’ın fauna ve florası sunum eşliğinde anlatıldı. Öğrencilere, Milli Park’ın güzellikleri tanıtılarak, tabiatı koruma eğitimi verildi. Ardından öğrencilerle doğa yürüyüşü, çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirildi.

“Okulun tüm öğrencilerini getirdik”
Öğrencilerin büyük bir kısmının Manisa’ya ve Spil Dağı Milli Parkı’na gelmemiş olabileceğini düşünerek okulun tüm öğrencilerini günlük tanıtım turuna çıkardıklarını belirten Hasan Ferdi Turgutlu Ortaokulu Müdürü Candaş Sacaloğlu, öğrencilerinin hayatları boyunca unutamayacakları hatıralar topladıklarını söyledi.
Okul Müdürü Sacaloğlu, “Yaklaşık 400 öğrencimize doğal yaşamı tanıtmak amacıyla buradayız. Burada çok güzel misafir edildik ve bilgilendirildik. Hiç gelmeyen öğrencilerimiz de Milli Park’ı yakından tanıma fırsatı buldular. Bizim için her öğrencimiz ayrı değerlidir. Onun için öğrenci ayırımı yapmadan hepsini birden 15 araç ile toplu bir şekilde buraya getirerek, unutulmayacak hatırlarla dolu bir gün yaşadık” dedi.

“Hem merkez ilçeleri, hem de Spil’i gezdiler”
Okul müdürü önderliğinde Manisa gezisi tertip ettiklerini ifade eden Okul Müdür Yardımcısı Fatih Serdar Yüksel ise, “Kalabalık bir grupla geldik, normalde bu kadar kalabalık grupla daha dar kapsamlı gezi yapılır ama biz hiçbir öğrencimizi kırmamak adına okul olarak hareket ettik. İlk olarak öğrencilerimize merkez ilçeleri gezdirdik, Şehzade Park’ı ziyaret ettik. Ardından Spil Dağı Milli Parkı’nı ziyaret ettik. Burada Milli Park Müdürü tarafından öğrenci ve öğretmenlerimiz bilgilendirildi. Daha sonra Milli Park’ı öğrencilerimiz ile birlikte Milli Park Müdürümüz nezaretinde gezerek yerinde bilgiler aldık. Bizlere unutulmaz bir gün yaşatan Milli Park Müdürü başta olmak üzere tüm Milli Park çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kar Kalınlığı 50 Santimetreye Ulaştı, Tatilcililer Akın Etti
Yaşam

Kar Kalınlığı 50 Santimetreye Ulaştı, Tatilcililer Akın Etti

Bolu'nun doğa harikası Abant Gölü Milli Parkı'nda etkili olan kar yağışı sonucunda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Tatilciler, beyaz örtüyle kaplı Abant'a akın etti. Göl çevresinde oluşan kartpostallık manzaralar fotoğraf tutkunları için görsel bir şölen sunuyor. Detaylar için tıklayın.

Köprülü Kanyon  rafting  Milli Parkı Nerede
Yaşam

Köprülü Kanyon rafting Milli Parkı Nerede

Antalya ili Manavgat ilçesinde Bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda dinlenme ve konaklama imkanları, nehrin her iki yanında bulunan yeme-içme tesisleri

Antik kent Termessos  milli park ı nerede
Bölgesel

Antik kent Termessos milli park ı nerede

Antalya'nın hemen dışında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Güllük Dağı - Termessos Milli Parkı, tarih ve doğa severleri büyüleyen bir atmosfere davet ediyor. Unesco Miras listesinde yer alan bu milli park, antik Termessos kentinin etkileyici kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Abant Gölü Milli Parkı beyaz gelinliği giydi
Yaşam

Abant Gölü Milli Parkı beyaz gelinliği giydi

Türkiye’nin önemli tatil merkezlerinden olan Bolu Abant Gölü Milli Parkı öğle saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye'nin doğa harikası beyaz gelinliği giydi
Yaşam

Türkiye'nin doğa harikası beyaz gelinliği giydi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Abant Gölü Milli Parkı'nda kar kalınlığı yeşil alanlarda 30 santimetreye ulaştı. Beyaz gelinliği giyen Abant'a ziyaretçiler akın etti.

Aydın'da  Tarım ve insan odaklı fotoğraflar görücüye çıktı
Yaşam

Aydın'da Tarım ve insan odaklı fotoğraflar görücüye çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Afrodisias Müzesi’nde görücüye çıktı. Devamı haberimizde...