Sakarya

SUBÜ öğrencileri İsviçre’de ülkemizi temsil edecek

SUBÜ öğrencileri, tasarımı ve üretimi tamamen kendilerine ait olan elektrikli yarış aracıyla İsviçre’de düzenlenecek uluslararası ‘Formula Student’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.

SUBÜ öğrencileri İsviçre’de ülkemizi temsil edecek

 SUBÜ öğrencileri, tasarımı ve üretimi tamamen kendilerine ait olan elektrikli yarış aracıyla İsviçre’de düzenlenecek uluslararası ‘Formula Student’ yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni (SUBÜ) İsviçre’de düzenlenecek uluslararası ‘Formula Student’ yarışmasında temsil edecek olan ‘SUAS Racing’ takımı, İsviçre’ye uğurlandı. Teknoloji Fakültesi’nin farklı mühendislik bölümlerinden 40 öğrencinin katkılarıyla ve yerli-millî imkanlarla geliştirilen ‘SR-01’ adlı elektrikli yarış aracı, 11-16 Temmuz tarihleri arasında İsviçre’de düzenlenecek olan yarışmada yer alacak. Öğrenciler tarafından geliştirilen elektrikli araç, tam şarjla yaklaşık 180 km hıza ulaşabiliyor ve 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3,2 saniyede çıkabiliyor. SUBÜ, uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek tek üniversite ve tek takım olma özelliğini taşıyor.
İsviçre Alpleri bölgesinde yer alan Goms şehrinde gerçekleştirilecek uluslararası ‘Formula Student’ yarışması, 1981 yılından bu yana 4 kıtada 20’den fazla ülkede düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin mühendislik, iş yönetimi ve takım çalışması becerilerini geliştirmeyi amaçlayan prestijli bir organizasyon olarak biliniyor. Yarışma yalnızca bitiş çizgisine ilk ulaşan takımı değil; teknik bilgi, tasarım kalitesi, maliyet analizi ve stratejik planlama gibi alanlarda da takımların yetkinliğini değerlendiriyor. Öğrencilerin bu yarışmaya uzun süredir büyük bir özveriyle hazırlandığını ifade eden SUBÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAYEM) Müdürü Doç. Dr. Barış Boru, "Teknik yeterlilik açısından birçok aşamayı başarıyla geçtik. Öğrencilerimiz aracın tüm mekanik, elektronik ve yazılım bileşenlerini kendi özgün katkılarıyla geliştirdiler. Şimdi ise pistte ülkemizi temsil etmenin heyecanını yaşayacağız" dedi.
Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde birçok farklı öğrenci takımının çalışmalar yürüttüğünü belirten SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay ise, "SUAS Racing takımımızın İsviçre’deki Formula Student yarışmasında üniversitemizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Bu çalışmalar, mühendis adaylarımız için büyük bir deneyim alanı sunuyor" diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.