İzmir

Süleyman Elban, İzmir Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Süleyman Elban , İzmir Valiliğine atandı. İşte Süleyman Elban 'nın kariyeri ve atama detayları.

Süleyman Elban, İzmir Valiliğine Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararıyla, Süleyman Elban'nın  İzmir Valiliği'ne atanması resmiyet kazandı. 10 Ağustos tarihli Resmi Gazete' de yayımlanan kararnameyle birlikte toplam 57 ilin valisi değişti. Bu değişiklikle Süleyman Elban ,İzmir Valiliği görevine atandı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger  ise Adana Valiliğine  atandı.

 

İZMİR VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN KİMDİR?

6 Haziran 1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlköğrenimini Almanya ve Kırşehir, ortaöğrenimini ise Kırşehir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı.

1995-1996 yıllarında sekiz ay süre ile dil ve kamu yönetimi eğitimi için İngiltere'de bulundu. Edirne-Havsa Kaymakam Vekilliği, Samsun-Yakakent ve Elazığ-Karakoçan Kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görev yaptı.

İlki 2003 Yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli İdareler alanında, diğeri de 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu olmak üzere iki adet yüksek lisans çalışması bulunmaktadır.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde görev yaptığı 13 yıl boyunca mahalli idareler reformu kapsamında hazırlanan kanunlar ile diğer ikincil ve alt düzenlemelerin çalışmalarında yer aldı. Mahalli idareler alanında düzenlenen birçok eğitim faaliyetinde eğitimci olarak görev almıştır. Bu alanda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce biliyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

LGS'den 500 puan alan gençler Valiyle buluştu
Bölgesel

LGS'den 500 puan alan gençler Valiyle buluştu

LGS’de 500 tam puan alan öğrenciler ve aileleri Vali Elban ile buluştu. Devamı haberimizde...

Ordu Üniversitesi'nde  "eş" ataması tartışmaya neden oldu
Bölgesel

Ordu Üniversitesi'nde "eş" ataması tartışmaya neden oldu

Ordu Üniversitesi'nde (ODÜ) gerçekleşen "eş" ataması, tartışma konusu oldu. Üniversite Genel Sekreteri Serkan Yalkın'ın KYK Müdürü eşi, ODÜ'ye geçişi sağlanarak şube müdürü yapıldı.

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı
Bölgesel

Milletvekili Oğuz'dan Burdurlulara Müjde! Burdur'a 14 Yeni Doktor Atandı

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 116. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucunda Burdur'a 5 Pratisyen Hekim ve 9 Uzman Hekim olmak üzere toplam 14 hekimin atandığını duyurdu.

 Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı
Sağlık

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı göreve başladı

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde Tıbbi Biyokimya Uzmanı Dr. Esma Özdemir Anayurt göreve başladı.

20 Bin Öğretmen Atanacak!
Bölgesel

20 Bin Öğretmen Atanacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "İçinde bulunduğumuz konjonktürde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bahsettiğim parametreler ışığında Hazine ve Maliye Bakanlığımızla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor
Bölgesel

Düzce'de Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor

Düzce'de bir yandan sağlık yatırımları devam ederken bir yandan da Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları devam ediyor. Devlet Hizmet Yükümlülüğü kuraları sonucu Düzce’ye 9 hekim daha atandı.