Ramazan ayının dolu dolu geçmesi için hazırlıklarını tamamlayan Sultangazi Belediyesi, rengarenk bir etkinlik takvimi hazırladı. Ramazan Etkinlik Çadırında Kur’an-ı Kerim tilavetinden ilahi dinletilerine, söyleşiden sohbetlere, çocuk buluşmalarından orta oyunu gösterilerine kadar 7’den 70’e herkese Ramazan’ın heyecanını yaşatacak.
Sultangazi Belediyesi, ilçe sakinlerinin Ramazan ayının manevi atmosferini yaşaması için birbirinden renkli programlar hazırladı.
Sultangazi Etkinlik Alanı’na kurulan Ramazan Çadırı; sevilen isimlerle sohbet ve söyleşiden çocuk etkinliklerine, Kur-anı kerim tilavetinden ilahi dinletisine kadar bir ay boyunca birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Her gün çocuklar için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlenecek. Alanı ziyaret eden çocuklar için oluşturulan ikram dağıtım noktasında pamuk şekerden patlamış mısıra en sevilen lezzetler minik ziyaretçilere dağıtılacak. Ramazan Çadırını ziyaret eden vatandaşlar, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına ait stantları da gezme fırsatı bulacak.
Çocuklarla Cami buluşmaları
Çocuklara, Ramazan ayının maneviyatını ve ruhunu hissettirmek adına her hafta sonu çocuklarla cami buluşmaları düzenlenecek. Sevilen isim YouTuber Sertaç Abi, çocuklarla Ramazan’a dair keyifli sohbetler gerçekleştirecek.
Çorba İkramı
Evlerine ya da işlerine yetişmeye çalışan vatandaşların oruçlarını açabilmeleri için toplam 7 noktada çorba ikramı yapılacak. Ayrıca ilçede her akşam bir camide iftar sonrası salep ikramında da bulunulacak.
İlk Teravih Namazı Komşularla
İlk teravih namazını komşularıyla birlikte kılan Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, namaz sonrası cemaate sıcak salep ikramında bulundu. Ramazan boyunca komşularını etkinlik çadırına davet eden Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “Sevgi saygı ve hoşgörünün daha fazla hissedildiği Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan’ın manevi atmosferini ilçemizde en iyi şekilde hissettirebilmek adına ekip arkadaşlarımızla beraber güzel bir etkinlik takvimi hazırladık. Özellikle çocuklarımızın Ramazan heyecanını daha yoğun yaşaması için rengarenk etkinlikler düzenleyeceğiz. Ramazan heyecanını paylaşmak için tüm komşularımızı etkinlik çadırımıza davet ediyoruz” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)