İstanbul / Sultangazi

Sultangazi’de ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Sultangazi’de böcek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor Haber detayı..

Sultangazi’de  ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Sultangazi Belediyesi’nin yaz aylarında vatandaşlara büyük bir rahatsızlık veren haşere, böcek, sinek ve farelere karşı ilaçlama ve mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ekipler, bu çerçevede su birikintileri, kanalizasyonlar, dereler, sazlık alanlar ve çöp konteynerlerinde her hafta düzenli olarak ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.
Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte artan haşere, böcek, karasinek ve sivrisinek, larva ve farelerin çoğaldığı görülüyor. Oluşan bu duruma karşı harekete geçen Sultangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler bu çerçevede haşerelerin larvalarını bıraktığı durgun sular, su birikintileri, sazlık alanlar, dereler, üstü açık ve kapalı alanlarda çalışma yürütüyor. Belirlenen bu bölgelerde gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarıyla sinek, böcek ve haşerelere karşı mücadele ediliyor. İlçede bulunan bütün mahallelerde her hafta 3 kere düzenli olarak ilaçlama çalışması yürütülüyor.
Ekipler haşerelere karşı ULV araçları ile tüm sokak ve caddeleri gezerken hamam böceği gibi haşerelere karşı da özellikle kuytu yerlerde ilaçlamalar yapılıyor. Sivrisineklerin ve karasineklerin çoğalmasını engellemek amacıyla, ULV ilaçlamasının yanı sıra larvalara karşı da su birikintileri ve durgun sularda larvasit uygulaması yapılıyor. Sultangazi’de bulunan logar kapakları da tek tek kaldırılarak en yeni teknolojiye sahip kanal sisleme makinesiyle fare ve haşerelere karşı ilaçlanıyor. Fareler için ayrıca zehirli tabletler kullanılırken, bu tabletlerin çocukların erişemeyecekleri şekilde yerleştirilmesine özen gösteriliyor.Çalışmalar çerçevesinde ilçedeki bütün çöp konteynerleri de Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edilirken, yine sinek ve haşerelere karşı ilaçlanarak vatandaşlara rahatsızlık vermesi engelleniyor. Sultangazi Belediyesi’nin bu çerçevede çalışma gerçekleştirdiği bir başka alan ise adak kurban satış ve kesim alanları oldu. Buralarda bulunan kurban atıkları kara sineklere karşı ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Ekipler ayrıca ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda da haşere, böcek ve farelere karşı ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

“Özellikle yaz aylarında haşere, böcek ve fare gibi zararlılara karşı mücadeleye büyük önem veriyoruz”
Konuyla ilgili konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Türkiye genelinde bu yılın geçen yıllara karşı çok daha sıcak geçtiğine dikkat çekerek ilaçlama çalışmalarına büyük bir titizlik ve önem verdiklerini belirtti. Başkan Dursun, “Komşularımızın sağlık, rahat ve huzuru her şeyden önce gelir. Özellikle yaz aylarında haşere, böcek ve fare gibi zararlılara karşı mücadeleye büyük önem veriyoruz. En yeni cihazlarla, ilçemizde girilmedik sokak bırakmadan ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizdeki 15 mahallemizde her hafta 3 kez düzenli olarak ilaçlama çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucu komşularımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmesini sağlamak istiyoruz. Bizim ilaçlama çalışmalarımız önem taşıyor, fakat bunun yanı sıra komşularımızın da çöplerin mahallelere göre belirlenen saat aralığında çıkarılması konusunda hassasiyet göstermeleri çok önemli. Hep birlikte daha temiz bir Sultangazi için çalışmaya devam ediyoruz ” dedi.iha

Sultangazi’de  ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.Sultangazi’de  ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gölbaşı Belediyesi ilaçlamaya devam ediyor
Yaşam

Gölbaşı Belediyesi ilaçlamaya devam ediyor

Havaların ısınmasıyla ilaçlama çalışmalarına hız veren Gölbaşı Belediyesi ekipleri, Mogan Gölü’nde bulunan sazlık alanda vektörle mücadele kapsamında dron ile ilaçlama yaptı.

Iğdır Belediyesi Okul Bahçelerindeki Ağaçları İlaçlıyor
Yaşam

Iğdır Belediyesi Okul Bahçelerindeki Ağaçları İlaçlıyor

Iğdır'da belediye tarafından şehir genelindeki okulların bahçesinde bulunan ağaçlar ilaçlanıyor.

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Sinekle Mücadele Başladı! Larva İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Burdur'da larva ilaçlama çalışmaları kapsamında sulak alanlar, çöp konteynerleri ve kanallar ilaçlanıyor. Burdur Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerin üreme alanlarında larva mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden  devam ediyor
Bölgesel

Nazilli Belediyesi ilaçlamaya hız kesmeden devam ediyor

Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama servisi ekipleri, ilçe genelinde 6 araç ve 16 personelle ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Her şey güzel bir Yeşilova için! Ot ilaçlama çalışmaları sürüyor
Yerel Yönetim

Her şey güzel bir Yeşilova için! Ot ilaçlama çalışmaları sürüyor

Yeşilova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ilçede ot ilaçlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Detaylar haberimizde...

Söğüt'te Temiz ve Sağlıklı Bir Ortam İçin İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor!
Spor

Söğüt'te Temiz ve Sağlıklı Bir Ortam İçin İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde çöp konteynerlerinde ve caddelerde ilaçlama çalışmaları devam ediyor.