Samsun

Sümbül Konağı açılış için gün sayıyor

Samsun’da yapılan ve Karadeniz Bölgesi’nin doğudan batıya tüm mimari izlerini taşıyan Sümbül Konağı Projesi açılış için gün sayıyor. Yüzde 98 fiziki gerçekleşmeye ulaşan proje inşaatını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu yıl bitmeden Sümbül Konağı kafe ve restoran olarak hizmet vermeye başlayacak” dedi

Sümbül Konağı açılış için gün sayıyor

Samsun’da yapılan ve Karadeniz Bölgesi’nin doğudan batıya tüm mimari izlerini taşıyan Sümbül Konağı Projesi açılış için gün sayıyor.


Yüzde 98 fiziki gerçekleşmeye ulaşan proje inşaatını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu yıl bitmeden Sümbül Konağı kafe ve restoran olarak hizmet vermeye başlayacak” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, yeni sosyal alanları kente kazandırmak yaptığı projeler devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Saathane Meydanı’na alanın tarihi kimliğini yansıtarak, ziyaretçilerin zaman geçirmesi için yapımını sürdürdüğü Sümbül Konağı inşaatında sona gelindi. Yüzde 98 fiziki gerçekleşemeye ulaşan Sümbül Konağı’nda son rötuşlar yapılıyor. Yılsonuna kadar tamamlanarak açılması planlanan Sümbül Konağı kafe ve restoran olarak hizmet verecek. Atatürk Bulvarı ile Çifte Hamam Caddesi’nin kesiştiği noktasında, hafif raylı sistem güzergahı üzerinde konumlandırılan Sümbül Konağı, 532 metrekare büyüklüğünde, 2 katlı, 93 kişi kapasiteli olarak inşa edildi.


“Karadeniz bölgesinin mimari izlerini taşıyor”

Proje alanında incelemeler yaparak son durumla ilgili bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çalışmalarda sona gelindi. Son rötuşlar yapılıyor. Burası kafe ve restoran olarak hizmet verecek. Konumu çok önemli bir nokta. İlçe transfer merkezine yakın Saathane Meydanı’nda. Bu konak herkesin buluşma, randevulaşma noktası olacak. Mimarisini de çok önemsedik. Karadeniz Bölgesi’nin tüm illerinin mimarisinin izlerini taşıyor. Özenle sürdürdüğümüz inşa sürecinin sonuna geldik. Bu yıl bitmeden bu konak, kafe ve restoran olarak hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Giresun Zeytinlik Semti: Tarih ve Kültürün İzinde Yeniden Canlanıyor - Haberler
Yaşam

Giresun Zeytinlik Semti: Tarih ve Kültürün İzinde Yeniden Canlanıyor - Haberler

Giresun’da 19. yüzyılda inşa edilen Zeytinlik Semtindeki tarihi evler restore edilerek turizme kazandırma çalışmaları devam ediyor.

Hellenistik Kule, Mersin Üniversitesi Restorasyonuyla Yeniden Görkemli Hale Geldi
Yaşam

Hellenistik Kule, Mersin Üniversitesi Restorasyonuyla Yeniden Görkemli Hale Geldi

Kazı çalışmaları Mersin Üniversitesi tarafından yürütülen Silifke ilçesindeki Uzuncaburç Antik Kentindeki rahip kralların kaldığı 5 katlı 30 metre yüksekliğindeki Hellenistik Kule restore edildi.

Tarihi Güpür Hamamı restore ediliyor
Yaşam

Tarihi Güpür Hamamı restore ediliyor

Çorum Belediyesi, Tarihi Güpür Hamamı’nın restorasyon projesi için çalışmalara başladı.

Tarihi taş bina  “Millet Kütüphanesi” oluyor
Bölgesel

Tarihi taş bina “Millet Kütüphanesi” oluyor

Çorum Belediyesi, eski hizmet binası olarak faaliyet gösteren tarihi taş binayı restore ederek millet kütüphanesine dönüştürüyor.

Başkan Yıldız, “Çok sayıda özgün elemanı kurtarabilmiş durumdayız.
Yaşam

Başkan Yıldız, “Çok sayıda özgün elemanı kurtarabilmiş durumdayız.

Restorasyon çalışmalarının sürdüğü Yıldız Sarayı’nda 19. yüzyıla ait süsleme ve resimler ortaya çıkarıldı.

Üstüne Duvar düştü hayatını kaybetti
3. Sayfa

Üstüne Duvar düştü hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde restorasyon çalışmasının yapıldığı bölgede dinlenen işçinin üzerine duvar düşmesi sonucu hayatını kaybetti.