Kayseri

Süt tüketiminde süreye dikkat'

Süt tüketiminde 2 güne dikkat

Süt tüketiminde süreye dikkat'

Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, sütün açıldıktan 2 gün sonrasına kadar tüketilmemesi halinde zehirlenmelere yol açacağını söyleyerek, “Süt ve yoğurt atmaktansa dönüştürerek değerlendirilebilir” dedi.
Sütün dolapta artı 4 derece sıcaklıkta muhafaza edilmesini ve 2 günden sonra tüketilmemesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Betül Merd, ”Süt ürünlerini sıcak havalarda muhafaza ederken dikkat etmemiz gereken birkaç nokta vardır. Süt ürünleri hemen bozulabilir. Süt, oda sıcaklığında zaten bekletilmemelidir, açılan sütü de dolapta artı 4 derecede 2 gün bekletebiliriz. Sonrasında kullanımı çok uygun değildir, zehirlenmelere yol açabilir. Günlük süt, yoğurt ve ayran tüketiminin ölçüsü 2-3 porsiyon olmalı. Sütün içerisinde kalsiyum miktarı yüksektir. Özellikle kemik ve dişlerin sağlığına etkisi vardır ve hem yaşlılarda hem çocuklarda süt tüketimini de öneriyoruz. Yoğurt prebiyotik açısından zengindir. Yine süt gibi aynı şekilde oda sıcaklığında onun da bozulma etkisi vardır ama yine dolapta muhafaza edilmesi lazım. 2 gün içerisinde tüketilmesi şart değil, daha uzun koşullara sahiptir. Çünkü fermente edilmiş bir üründür ve dolapta uzun süre saklanabilir. Saklanma koşulları yüksektir. Biz genelde el yapımı yoğurt öneriyoruz. Bu yoğurtlarda kaynatılma oranı olarak süt yüksek derecelerde kaynatılmalı. Günlük süt de alınıp maya yapılabilir” dedi.
Betül Merd, 2 günü dolduran sütlerin atılmaktansa dönüştürülerek tatlı formunda da tüketilebileceğini söyleyerek, “Biz burada 2 gün açıkta kalmış sütü atmaktansa dönüştürebiliriz. Dolapta bekleyen ürünü sütlü tatlı formuna da çevirebiliriz. Bu sayede hem tatlı ihtiyacımızı karşılamış oluruz hem de sütlü tatlı olduğu için de daha az kalori almış oluruz. Yoğurtta da çok dibinde kalmış yoğurdu tüketmeyip atmaktansa onu da yine soğuk çorba, ayran aşı çorbasına çevirebiliriz. İçerisine girecek yarma ve nohut sayesinde de bunu zenginleştirmiş oluruz” ifadelerini kullandı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Küçük çocuk ne olduğunu şaşırdı
3. Sayfa

Küçük çocuk ne olduğunu şaşırdı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde orduevi yakınlarında bırakılan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi. Fünye ile patlatılan çanta boş çıkarken, bu sırada olayı fark eden bir kadın, polis şeridinin içerisindeki arabanın içerisinde uyuyan çocuğunu alarak uzaklaştı.

Kayseri’de Eczacılık Günü kutlandı!
Yaşam

Kayseri’de Eczacılık Günü kutlandı!

Kayseri’de 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken; Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Eczacı varsa hayat var” dedi.

Kayseri'de Vakıf Haftası Etkinlikleri Başlıyor!
Bölgesel

Kayseri'de Vakıf Haftası Etkinlikleri Başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir başkanlığındaki heyeti, 6-12 Mayıs Vakıf Haftası dolayısıyla misafir etti.

Dünya Çiftçiler Günü'nde Kayseri'den Çiftçilere 500 Milyon TL Destek!
Bölgesel

Dünya Çiftçiler Günü'nde Kayseri'den Çiftçilere 500 Milyon TL Destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tarımın da merkezi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek Kayserili çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi
Bölgesel

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 41 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri'de operasyon! 12 kişi yakalandı
3. Sayfa

Kayseri'de operasyon! 12 kişi yakalandı

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son 1 haftada yapılan çalışmalarda; terör örgütü soruşturmaları çerçevesinde 12 kişi hakkında işlem yapıldı.