Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş'ın eşi Pınar Demirbaş, "Eşimin siyasi nedenden dolayı orada tutulduğunu öğrendim. Endişeliyim" dedi.
U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli olarak Suudi Arabistan'a giden Sinoplu kameraman Kurtuluş Demirbaş, burada gözaltına alındı. 6 Temmuz Cumartesi günü Türkiye'ye dönmesi beklenen Kurtuluş Demirbaş'tan haber alamadıklarını belirten eşi Pınar Demirbaş, "Eşim görevini yapmak için Sudi Arabistan'a gitti. Kendisi orada görev yaparken en son 6 Haziran günü görevini bitirdikten sonra kimliği belirlenemeyen 3 kişi tarafından alınıyor ve götürülüyor. Eşimin arkadaşları onları takip edip, eşimin götürüldüğü binaya kadar gidiyor. Daha sonra 2 arkadaşı bilgi almak için gidiyor ama onlara da 'burada uzaklaşın, yoksa sizin de başınız sıkıntıya girer' diyorlar. Sonra arkadaşları aşağıda bahçede beklemeye başlıyor. Onlara orada bulunan insanlar 'bahçede beklemeyin' diyor. Eşimin özel eşyalarını ve pasaportunu kabul etmemişler, arkadaşlarıyla birlikte Türkiye'ye göndermişler. Ekip arkadaşları Türkiye'ye geldikten sonra onlarla konuştum. Onlar da bana fazla bilgi aktarımı yapamadılar sadece olan olayları anlattılar" dedi.
Eşinin neden gözaltına alındığına dair Suudi makamlarından bir bilgi verilmediğini kaydeden Demirbaş, "Eşimi kim aldı, amaçları nedir? Daha sonra ben bakanlıklara, yani ulaşabileceğim her yere yazılarımı yazdım. En son acil durum merkezini aradım. Oradan bana bu konuyla ilgili olarak Muhammed Celal Bey'in ilgilendiğini söylediler. Dün kendisiyle görüştüm ve eşimin durumunu sordum. Muhammed Celal Bey ise bana eşimin tutuklu olduğunu ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Sağlık durumunun da iyi olduğunu söyledi fakat ben bu konuda her zaman endişeliyim. Eşimin neden orada tutulduğunu sorduğumda ise bana 'siyasi nedenden dolayı' dedi. Yetkili makamlardan bu konuyla ilgili destek bekliyorum” diye konuştu.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, konunun yakından takip edildiğini, Kurtuluş Demirbaş'ın durumu hakkında Suudi Arabistan makamlarından bilgi istendiğini bildirmişti.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)