Taceddin Akbaş Yazdı: SALDA GÖLÜ MAYASINA BİR KATKI DA İLYAS’TAN!

Bir tabiat harikası ve büyük bir Allah (c.c) vergisi olan Salda Gölü ile çok ciddi ve önemli bir emeğin ve fedakârlığın ürünü olan Lisinia Lavanta Bahçesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olma yolunda ilerlerken, buralara bir destek te İlyas Köyü Muhtarlığı’ndan geldi.

Taceddin Akbaş Yazdı: SALDA GÖLÜ MAYASINA BİR KATKI DA İLYAS’TAN!

SALDA GÖLÜ MAYASINA

BİR KATKI DA İLYAS’TAN!

Bir tabiat harikası ve büyük bir Allah (c.c) vergisi olan Salda Gölü ile çok ciddi ve önemli bir emeğin ve fedakârlığın ürünü olan Lisinia Lavanta Bahçesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olma yolunda ilerlerken, buralara bir destek te İlyas Köyü Muhtarlığı’ndan geldi…

Bir çok hastalığa iyi geldiği bilinen lâvanta bitkisini yetiştiren ve Karakent Köyü sınırları içinde kiraladığı alanı büyük bir bahçeye dönüştüren Akçaköy’lü Veteriner Hekim Öztürk Sarıca’nın Lisinia’sı ile bütünleşen ve ikisi bir anınılan; çünkü, Maldivya’ya benzetilen Salda Gölü artık Burdur’un en ünlü ve en önemli turizm merkezlerinden ikisi olma yolunda ilerliyor.

İlimiz turizmine önemli ölçüde katkı sağlayacak olan Salda Gölü’ne ve Lisinia Lâvanta Bahçesi’ne, (çorbaya tuz misâli de olsa) destek verecek olan çalışmalar sürerken, buralara bir destek te İlyas Köyü Muhtarlığı’ndan geldi. Yani, ilimizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini değerlendirme amaçlı çalışmalardan biri olan Salda Gölü ile baraber tanıtımı yapılan Lisinia Lâvanta Bahçesi artık Burdur’un bir turizm çekim merkezi olması için herkes elinden geleni yapıyor.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın bir toplantısını burada gerçekleştirdiği; Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can’ın dalışlarını burada yaptığı; Ve başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bizzat ilgilendiği; Vali Hasan Şıldak’ın ise büyük emek verdiği Salda Gölü için artık herkes seferber olmuş durumda! Yani, aslında suyu gidip ini kalsa da Burdur Merkezin başta İnsuyu Mağarası, zengin Arkeojli Müzesi, Hacılar Höyüğü ve diğerleri; Ağlasun’un Sagalossos’u, Bucak’ın Karacaören Barajı piknik alanı, Susuz Kervansarayı, İncir Hanı ve diğer ören yerleri; Gölhisar’ın Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu; Yeşilovanın Salda Kayak Merkezi gibi gezip gölülmeye dağer çok sayıda mekânı olduğu gibi; çok leziz ve temiz şeker ve pekmez sucuğu ile ünlü ceviz ezmesi ve şiş köftesi gibi yiyecekleri var. Ancak, biz bu güzelim mekânlarımızı dış turizme açamadığımız gibi, buraları bir çoğumuzun kendisi bile gidip görmedi ve ünlü yiyeceklerine sahip çıkamadı veya tanıtımını yapamadı maalese!

Kısacası ve açıkçası; biz Burdur’lular, bahsime konu özellik ve güzelliklemizin değerini yeterince bilemediğimizden dolayı olsa gerek, son bir iki yıldır Salda Gölü, Salda Kayak Merkezi ve Karakent’in rengârenk görüntülü ve mis kokulu Lisinia Lâvanta Bahçesi’ne büyük önem vererek bu açığımızı kapatmak istiyoruz! Yani, hemşehrilerimiz, iç ve dış turizmin artmasının Şehir ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacak olduğuna inanır haline gelmiş olmalılar ki, turizme yeni yeni açılan noklaların veya bölgelerin çevresindeki yolların üzerine çeşitli dinlenme tesisleri, günübirlik konaklama ve piknik yerleri ile retaurantlar açmaya başlamışlar.

Ve bunlardar biri de Karaket Köyü sınırları içinde bulunan Lisinia Doğal Hayat Bahçesi’nin kıyısından geçen ve lâvantalarıyla ünlü Keçiborlu/Kuyucak ile Senir belde veya köylerini Yeşilova/Salda’ya ve Burdur Şehir merkezine bağlayan yol üzerinde bulunan İlyas Köyü Muhtarlığı olmuş.

Ve Muhtarlık, Valiliğin de desteğiyle Köyün en güzel noktasına mütevazı bir restaurant ve küçük bir dinlenme tesisi yaptırmış, dolayısıyla da bu tesis sayesinde hem köy tüzel kişiliğine maddî bir gelir sağlamayı, hem de çevre turizmine katkı sağlamayı planlamış.

Şöyleki; geçtiğimiz pazartesi günü başta Vali Hasan Şıldak, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile Milletvekili Bayram Özçelik, İl Genel Meclisi Başkanı Marat Akbıyık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Çağrı Merkezi Genel Müdürü ve Yardımcısı ile ilgili dairelerin müdürleri, bazı mahallelerin ve köylerin muhtarları ile İlyas’lı vatandaşların katıldığı

açılış törenine ben de katıldım ve başta Köy Muhtarı ve projenin fikir babası olmak üzere tesise emeği geçen herkesi kutladım…

Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Köy Muhtarı Necdet Akın’ın girişimleri, Valiliğin ve köylülerinin de deskeleriyle yapımı tamamlanan Çataloluk Dinlenme Tesisleri şimdilik oldukça mütevazı ama şirin bir görüntüye ve imkâna sâhip… Ancak, Isparta’nın Keçiborlu İlçesi’ne bağlı Kuyucak ve Senir Beldeleri güzergâhında ve Budur’un Karakent Köyü sınırları içinde bulunan Lisinia Doğal Hayat Parkı veya Lavanta Bahçesi ve Salda Gölü yolu üzerinde yaptırılan ve geçtiğimiz pazartesi günü de oldukça kalabalık bir katılımla açılışı yapılan İylas Çataloluk restaurantlı Dinlenme Tesisi’nin, be en kısa sürede hem kendi köyüne, hem de bölge turizmine ve ekenomisine katkı sağlayabilecek bir sosyal tesis haline gelmesini diliyor, herkese saygılar sunuyorum.

TOHUM SAÇ, BİTMEZSE TOPRAK UTANSIN!

HEDEFE VARMAYAN MIZRAK UTANSIN!

HEY GİDİ KÜHEYLÂN, KOŞMANA BAK SEN!

ÇATLARSA DOĞURAN KISRAK UTANSIN!

ESKİ ÇINAR ŞİMDİ NOEL AĞACI;

DALLARDA İĞRETİ YAPRAK UTANSIN!..

Necip Fazıl Kısakürek

——————————————————-

EĞER BİR ŞEYE İNANIYORSANIZ, GECELERİ

Ve HAFTA SONLARI DA ÇALIŞIN. KENDİNİZİ

ÇALIŞIYOR GİBİ HİSSETMEYECEKSİNİZ(!)

Kevin Rose

İNSANLAR NE İSTEDİKLERİNİ BİLMEZLER ve

KÖTÜLEMEKTE ACELE DAVRANIRLAR

BUNU BİR FIRSAT OLARAK KULLANIN

Gary Vaynerchuck

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sigarayı Bırak(ma) Günü'nde Doğmak: Bir Kişisel Anlatı
Yaşam

Sigarayı Bırak(ma) Günü'nde Doğmak: Bir Kişisel Anlatı

9 Şubat'ta doğan Taceddin Akbaş, bu özel günün "Sigarayı Bırak(ma) Günü" olmasıyla ve sigaranın zararlarıyla ilgili düşüncelerini paylaşıyor. Makalede sigaranın zararları, 9 Şubat Sigarayı Bırak(ma) Günü'nün önemi ve sigarayı bırakma yöntemleri yer alıyor.

Miraç ve Deprem: İman ve Tedbir Arasındaki İnce Çizgi
Bölgesel

Miraç ve Deprem: İman ve Tedbir Arasındaki İnce Çizgi

Miraç Gecesi'nin önemini vurgularken, bir yıl önce yaşanan Doğu Anadolu Depremi'ni anıyor ve depreme karşı hazırlıklı olmanın önemini hatırlatıyoruz. Taceddin Akbaş'ın 'Mîrâcı(M)Nız Mübârek, Her Gece(M)Niz Mirac Olsun Ve Cenâb-I Allah Ülkemizi Tüm Âfet Ve Felâketlerden… Korusun!' adlı köşe yazısı...

Dünyanın Jandarması Sallantıda: ABD'de İsyan Rüzgarları Esiyor!
Yaşam

Dünyanın Jandarması Sallantıda: ABD'de İsyan Rüzgarları Esiyor!

Yıllardır dünyayı sallayan ABD, şimdi kendi içinde sallanıyor. Teksas'ın bağımsızlık talebi, artan sınıf ayrımı ve gerilimler, Avrupa'nın kopuşu ve daha fazlası... ABD'nin çöküşünün perde arkası! Taceddin Akbaş'ın 'Yıllardır ‘Yalan Dünyayı’ Sallayan Abd Şimdilerde Kendisi Sallanıyor!' adlı köşe yazısı....

CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki şansı ne?
Bölgesel

CHP ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki şansı ne?

CHP ve İYİ Parti, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde favori olmalarına rağmen, iç çekişmeler ve gerilimler nedeniyle seçmenlerde hayal kırıklığı yaratıyor. İşte Taceddin Akbaş'ın 'Bu seçimlerin en tabii favorisi CHP ve İYİ Parti olması gerekir ancak, hiç öyle gözükmüyor.' adlı köşe yazısı..

Akşener 'Hangi devlet'i kurtarmış olabilir?
Bölgesel

Akşener 'Hangi devlet'i kurtarmış olabilir?

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Hangi devlet'i kurtarmış olabilir?' adlı köşe yazısı

Burdur’un Köşe Yazarları Başkan Ercengiz’den Sonra Milletvekili Göker’le de Bir Araya Geldiler
Bölgesel

Burdur’un Köşe Yazarları Başkan Ercengiz’den Sonra Milletvekili Göker’le de Bir Araya Geldiler

Dün sabah Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Belediyeye ait İstasyon Park Restaruran da bir araya gelen ve birlikte kahvaltı yapan Köşe yazarları, bugün de CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Dr. Mehmet Göker’le Destina da bir araya geldiler ve birlikte öğle yemeği yiyip Burdur’un problemleri ve çözüm yolları konusunda görüş alış verişinde bulundular.