Tacettin Akbaş Yazdı: ”Chp’nin Oğlanları”

CHP’NİN ‘OĞLAN’LARI! Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Büyük Kongre hazırlıkları sürerken, Kongrenin ilk işaret fişeğini Muharrem İnce attı.

Tacettin Akbaş Yazdı: ”Chp’nin Oğlanları”

CHP’NİN ‘OĞLAN’LARI!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Büyük Kongre hazırlıkları sürerken, Kongrenin ilk işaret fişeğini Muharrem İnce attı!

Şöyleki; geçtiğimiz Çarşamba gecesi Habertürk Televizyonunda yapılan bir programa katılan Muharrem İnce, Genel Başkanlık, dolayısıyla da Cumhurbaşkanlığı iddiasının henüz sona ermediğini, hattâ artararak devam ettiği gösterdi durdu! Ancak, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu en zayıf döneminde bile alt edemeyen.. İnce’nin karşısında şimdi çok daha güçlü, yani 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy oranını ve belediye başkanı sayısını artıran bir Kılıçdaroğlu ile; eski Bakan, Başbakan ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’a karşı ve İstanbul gibi metropol bir şehrin Belediye Başkanlığını iki kere hem de ciddi bir oy farkıyla kazanmış olan Ekrem İmamoğlu gibi biri var! Ve İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda başına bir iş gelmez veya İstanbul’da yıldızını parlatacak bir kaç projenin altına imza atabilirse eğer ki, bu biraz ror! O zaman Kendisi’ni ne Kemal Kılıçdaroğlu ne Muharrem İnce ne de Cânân Kaftancıoğlu tutabilir…

KURULTAYLAR PARTİSİ OLARAK ANILAN

CHP DE KAHRAMAN DA SIK DEĞİŞİYOR!

Sık sık yaptığı kurultaylar ve değiştirdiği Genel Başkanlar yetmezmiş gibi çok ta kahraman değiştiren CHP de kahraman sayısı bu defa 3’e, hattâ 4’e yükseldi ve bu kahramanlar tıpkı bir pehlivan gibi birbirlerine ‘şimdilik’ elense çekip tırtan atıyorlar! Fakat, ilk fırsatta rakiplerini kündeye getirip yere yatıracak ve tuş yapacaklar!

(Gerçi bu tipler Ak Parti’de de var. Ancak, Ak Parti’ninkiler ‘şimdilik’ sadece perdah veriyor ve nabız yokluyorlar!)

Hâsılı; Bir kaset kazasının ardından CHP’nin başına geçen, fakat bu yıla gelene kadar partisinin oyunu hiç artıramayan Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran da yapılan Genel Seçimler de istediği başarıyı elde edemediği için, Partisinin kahramanlığını.. Muharrem İnce’ye kaptırmıştı! Fakat, İnce’nin kahramanlığı uzun sürmedi ve bu unvanını 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimler de, Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ‘kazandığı belediye başkanlıklarıyla’ hem şeytanın bacağını kırdı hem de İnce’nin önünü kesti!

Yani, Yerel Seçim sonuçları İnce’nin yıldızını söndürüp, Ekrem İmamoğlu’nun yıldızını parlattı… Kılıçdaroğlu’nun da tabii!

Kısacası; Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı önce az bir farkla, daha sonra da açık ara ile kazanarak İnce’yi solladığı gibi, Kılıçdaroğlu’nu da sollamak ve CHP’nin başına geçmek istiyor… Amma ve lâkin, bu o kadar kolay gözükmüyor. Çünkü, İstanbul gibi büyük, büyük olduğu kadar da problemli bir Şehrin Belediye Başkanı olmak bir siyasetçiyi partisinin genel başkanlığına yükseltebileceği gibi, yerin dibine de batırabilir ve kendisini vazgeçilmezlerle dolu olan politikacılar mezarlığına yollayabilir!

CHP’DE 3 OĞLAN ÇIKTI MEYDÂNE

3’Ü DE BİRBİRİNDEN MERDÂNE!!!)

Bilindiği gibi, CHP’de biri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, biri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğeri de İstanbul İl Başkanı Cânân Kaftancıoğlu olmak üzere 3 tane oğlan var! Ve bu ‘oğlanlar’ın biri Genel Başkan olarak kalmak, ikisi de Genel Başkan olmak istiyor. Yani, Kılıçdaroğlu’nun başı (Muharrem İnce’de varsa) asıl Ekrem İmamoğlu ve Cânân Kaftancıoğlu ile dertte! Fakat, Cânân’ın başı mahkemelerle, Ekrem’in de İstanbul’un devâsa problemleriyle dertte… Geriye Muharrem kalıyor ve Muharrem de bence CHP’nin Genel Başkanlığını hak ediyor… Ancak, biz de bir kişi bir yerin kolduğunu elde etti mi.., o kişiyi o koltuktan kaldırmak pek kolay olmuyor… Artı Câmân Kaftancıoğlu dilinin cezasını çekiyor ve daha uzun süre ekeceğe de benziyor… Muharrem İnce de Ekrem İmamoğlu ile gizliden gizliye çekişiyor ve bu çekişme de her geçen gün artacak gibi görünüyor… Dolayısyla da ‘CHP Meydanı’ Kemâl Kılıçdaroğlu’na kalacağa benziyor!’

Uzun lâfın kısası, meselenin hülâsâsı; mâlûm olduğu üzere, CHP’yi bir süre Karaoğlan lâkaplı Bülent Ecevit yönetti ve Ecevit hem Partisinin oyunu artırdı hem de partisini bir hükümetin büyük ortağı yaptı, dolayısıyla da Başbakan oldu. Ancak, CHP’nin oyları, Ecevit’ten bu yana ilk defa bu yıl arttı. Ve bu artış Muharrem İnce’den sonra Kemal Kılaçdaroğlu, Emrem İmamoğlu ve Cânân Kaftancığoğlu olmak üzere CHP’nin üç ‘oğlu’ nu karşı karşıya getirdi!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

BAŞKALARININ YOLUNDA YÜRÜYENER

AYAK İZİ BIRAKAMAZLAR

S.L. Braundon

LİDER ÖRNEKLE LİDERLİK EDER, GÜÇLE DEĞİL

BİR SİYASETÇİ GELECEK SEÇİMİ

BİR DEVLET ADAMI GELECEK KUŞAĞI DÜŞÜNÜR

James F. Clarke

MENFAAT ÜZERİNE DÖNEN SİYASET, CANAVARDIR

Bediüzzaman

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi
Yaşam

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi

CHP 38. Bursa İl Olağan Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

CHP Burdur'dan zamlara tepki: 'Halkın iktidarını kuracağız'
Bölgesel

CHP Burdur'dan zamlara tepki: 'Halkın iktidarını kuracağız'

CHP'nin eş zamanlı basın açıklamasında, Türkiye genelindeki zamlara tepki gösterildi. Detaylar için haberimizi okuyun

CHP BURDUR İLBAŞKANI ŞENGÜL SEVİM TEKİN OLDU
Yerel Yönetim

CHP BURDUR İLBAŞKANI ŞENGÜL SEVİM TEKİN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur İl Başkanlığı’na Şengül Sevim Tekin getirildi.

CHP'de kongre süreci başlıyor
Bölgesel

CHP'de kongre süreci başlıyor

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, PM toplantısında yapılan değerlendirmeler üzerine, partideki kongre sürecinin bugün itibariyla başlatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hüseyin Baş'a ziyaret...
Bölgesel

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Hüseyin Baş'a ziyaret...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Türkan Elçi ile görüştü
Bölgesel

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, avukat Türkan Elçi ile görüştü

Kemal Kılıçdaroğlu, Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Türkan Elçi ve oğlu Arda Arin Elçi ile CHP Genel Merkezi'ndeki makamında görüştü.