Antalya

Tarım muhabirlerine sertifika

Antalya'da Ticaret Borsası ile Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde düzenlenen Tarım Muhabirliği Eğitimi’nin sertifika töreni Zeytinpark’ta yapıldı.

Tarım muhabirlerine sertifika

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) işbirliğinde düzenlenen Tarım Muhabirliği Eğitimi’nin sertifika töreni Zeytinpark’ta yapıldı. Tören, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Bülbül, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş, AGC Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

ATB Başkanı Ali Çandır, Antalya’da çalışan gazetecileri ve Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerini tarım haberleri konusunda bilinçlendirmek, gazetecilerin, gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve toplumun tarım haberleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Ocak ayında Tarım Muhabirliği eğitimini düzenlediklerini hatırlattı.

Eğitimin etkileri görülüyor

Çandır, eğitim programının sonunda 32 gazeteci ve gazeteci adayının sertifika almaya hak kazandığını kaydetti. “Tarımın sesi doğru çıkmalı” düşüncesiyle başlatılan eğitim programının amacına ulaştığını söyleyen Çandır, “Verdiğimiz eğitimlerin, geçen zaman içerisinde tarım haberciliği diline yansıdığını görüyoruz. Bu arada tamamını kayda aldığımız eğitim programlarını Antalya Ticaret Borsası’nın youtube kanalından tekrar izleyebilirsiniz” dedi.

Çandır, başta Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkanı İdris Taş olmak üzere yönetimine, bilgi ve birikimini paylaşan eğitmenlere ve eğitimini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılara teşekkür etti. Çandır, “’Tarımın başkenti’ olarak tanımladığımız Antalya’mızda tarımın daha iyi anlatılmasını sağlayacak iş birliklerinin devamını diliyorum” dedi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ise alan muhabirliğinin önemini vurgularken tarımın başkenti Antalya’da tarım muhabirliği eğitiminin son dönemde daha çok önem kazandığını kaydetti. Taş, Tarım Muhabirliği Eğitiminde işbirliği programı için başta ATB Başkanı Ali Çandır olmak üzere ATB yönetimine, eğitim alan katılımcılara ve eğitimcilere teşekkür etti. Antalya Ticaret Borsası’nın çalışmalarıyla kente değer kattığını ifade eden Çandır, “Borsamız, Zeytinpark’ı Antalya’ya kazandırdı, YÖREX’i Türkiye’ye kazandırdı, bir çok projeyi hayata geçirdi. Böyle bir kurumla işbirliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz. İşbirliğimiz devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından İki başkan eğitime katılanlara sertifikalarını vererek, başarı diledi.

Tarım muhabirlerine sertifikaTarım muhabirlerine sertifikaTarım muhabirlerine sertifika

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!
Bölgesel

Burdur'da Honamlı Irkının En Güzel Tekeleri ve Keçileri Yarışacak!

GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı'nda, Honamlı ırkının en güzel teke ve keçileri gövde gösterisine çıkacak.

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı
Bölgesel

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek
Yaşam

Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden Önemli Destek

Türkiye’nin yer fıstığı ihtiyacının yüzde 60'nın karşılandığı Şırnak’ın Silopi ilçesinde 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 50 hibe ile sertifikalı tohum dağıtıldı.

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!
Bölgesel

MAKÜ Tarımda Dijitalleşmenin Liderliğini Üstleniyor!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı"nda tarımda dijitalleşmenin önemi ve katkıları ele alındı.

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
Bölgesel

Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

Kilis’te tarım alanlarının kullanmasının etkileştirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

Tarım ilaçları balıkları öldürdü
3. Sayfa

Tarım ilaçları balıkları öldürdü

Tarım sezonunun açılması ile yapılan bilinçsiz ilaçlamalar, çevreye rastgele atılan tarım ilaçlarının ambalajları Düzce'de derelerdeki balıkların ölümüne sebep oldu.