Eskişehir’de Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı organizasyonu ile düzenlenen ‘Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın 13’üncü sergisi, Eskişehir Vega Outlet Alışveriş Merkezi’nde 18-21 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor.
‘Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan serginin açılışı Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, kurum yöneticileri, teknik personel, Vega Outlet Pazarlama Müdürü Handan Aydın ve alışveriş merkezi ziyaretçilerinin katılımı ile gerçekleşti. 22 Aralık’a kadar ziyaretçilere açık olacak tarım, orman ve insan ilişkilerine dair estetik bir bakış açısıyla oluşturulan fotoğraf koleksiyonunu içeren sergi Eskişehir halkı ve meraklıları tarafından gezilebilecek.
2009 yılından bu yana düzenlenen bu özel etkinlik, toprağın ve tarımın önemini vurgulayarak sosyal ve bireysel duyarlılığın artırılmasını hedefliyor. Ayrıca, tarımsal gelişmelerin, tarımın, doğanın, çevrenin ve insan ilişkilerinin estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlenmesi amaçlanıyor. İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)