Niğde

Tarlada Drone Kolaylık Saçıyor

Tarlalar Drone İle İlaçlanıyor Haber detayı ..

Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezindeki tarlalar dron kullanılarak ilaçlandı.
Merkezde ilaçlama çalışmalarını inceleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, ilaçlama çalışmaların Niğde Teknopark’ta faaliyet gösteren özel bir firma iş birliğiyle yapıldığını söyledi. Uslu yaptığı açıklamada, atıl kalan arazileri son teknoloji ürünleri kullanarak kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alanda birçok çalışma yaptıklarını belirten Uslu, "2 yıl boyunca 50 dönüme yakın ekili alanı 600 dönüme çıkarttık. Üniversite sanayi iş birliğiyle Niğde Teknopark’ta faaliyet gösteren firmamızla 100 dönümlük mısır ve sebze alanımızı dronla ilaçlıyoruz. Verimin artırılması ve insan sağlığındaki oluşabilecek negatif etkileri önlemek açısından önemli bir uygulama oldu" ifadelerini kullandı.
Firma Yetkilisi Harun Varol da, dronla yapılan ilaçlama çalışmalarının geleneksel yöntemlere göre birçok avantaj sağladığı belirterek, şunları kaydetti:
"Geleneksel ilaçlama yönteminde bir nevi bitkiyi yıkayarak ilaçlama yapılıyor. Bu yüzden çok su kullanılıyor. Dron da gerek içindeki pompa sisteminin gerek kullanılan nozulların farklı olmasıyla daha ince vaziyette ilaç atımı sağlanıyor. Bunun da bitki yapraklarından çok daha kolay emdiği için normal ilaçlamaya nazaran yüzde 60 daha verimli bir ilaçlama gerçekleşmiş oluyor. Bununla beraber traktör tarlaya girdiğinde mahsulü doğal olarak lastikleri vasıtasıyla çiğniyor. Çiğnenen mahsul yok oluyor. Dron havadan ilaçlama yaptığı için verim kaybı olmuyor. Dronla ilaçlamak geleneksel traktör ilaçlamasına göre en az yüzde 35 ila 50 az maliyetle yapılıyor. 10 litrelik bir dron tek kalkışta on dekarlık bir alana ilaçlıyor. Bu alanı ilaçlama süresi yaklaşık 8 buçuk dakika civarında. Normal traktörle bu süreyi yakalamak mümkün değil. Böylece çiftçinin ortalama iki günde yapacağı işi dronla 3-4 saatte rahatlıkla bitirebiliyorsunuz" diye konuştu.

Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor Tarlada Drone  Kolaylık Saçıyor

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da trafikte cep telefonu kullanan sürücülere dron destekli denetim
3. Sayfa

Antalya'da trafikte cep telefonu kullanan sürücülere dron destekli denetim

Antalya’nın Alanya ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından trafikte seyir halindeyken telefon kullanan sürücülere yönelik dron destekli denetim yapıldı.

Burdur'da Drone Çekimli denetim
Bölgesel

Burdur'da Drone Çekimli denetim

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, Isparta-Burdur karayolu Dostluk Kavşağı'nda gerçekleştirdiği kapsamlı trafik denetimlerinde kırmızı ışık ihlali yapan 20 araca ceza kesti.

Gölbaşı’nda ilaçlama dronu ile ilaçlama çalışmaları yapılacak
Yaşam

Gölbaşı’nda ilaçlama dronu ile ilaçlama çalışmaları yapılacak

Teknolojik gelişmeleri takip etmede öncü olduklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “İlaçlama dronu ile hem zamandan tasarruf hem de diğer canlılara zarar vermeden ilaçlama yapacağız.

Nevşehir’de drone desteği  ile trafik denetimi yapıldı
Bölgesel

Nevşehir’de drone desteği ile trafik denetimi yapıldı

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için drone destekli trafik denetimi yapıldı.

İzmir’de 1923 dron ile görsel şölen düzenlendi
Etkinlik

İzmir’de 1923 dron ile görsel şölen düzenlendi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde yapılan dron gösterisi damga vururken, gökyüzüne; Türk Bayrağı, 100. yıl logosu, 29 Ekim 1923, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türkiye haritası, Aliağa Belediyesi ve Atatürk silüetleri çizildi.

Trafik denetimine drone desteği
Bölgesel

Trafik denetimine drone desteği

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından drone destekli trafik denetim gerçekleştirildi.