Bitlis / Tatvan

Tatvan’da “Hafızlar Yarışması” yapıldı, yoğun ilgi gördü

Tatvan ilçesinde bulunan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda “Hafızlar Yarışması” düzenlendi. Her yıl düzenlenen yarışmaya bu sene hafızlar tarafından yoğun ilgi gösterdi.

Tatvan’da “Hafızlar Yarışması” yapıldı, yoğun ilgi gördü

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan ilçesinde "Hafızlar Yarışması" etkinliği düzenlendi.
Tatvan ilçesinde bulunan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulunda “Hafızlar Yarışması” düzenlendi. Her yıl düzenlenen yarışmaya bu sene hafızlar tarafından yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi öğrenmeleri ve deneyim kazanmalarını hedefleyen “Hafızlar Yarışması”, Tatvan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu ev sahipliğinde Tatvan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.
Yarışmada, Tatvan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Ahlat Şehit Murat Sarıgül İmam Hatip Ortaokulu ise ikinci oldu.
Tatvan Sultan Alparslan İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Mahmut Yeşilçay, yarışmanın her yıl düzenlendiğini ve bu etkinliğin öğrenciler için önemli olduğunu ifade ederek, “Öğrenciler bu yarışma sayesinde bilinçli bir şekilde hazırlanıyor ve kendilerini geliştiriyor. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin başvuru sonucunda kura çekimi ile birlikte jüri üyelerinin yönlendirmesiyle belirlenen ayetleri okuyor” dedi.
Yeşilçay, yarışmanın öğrencilere hem Kur’an-ı Kerim’i daha iyi öğrenme fırsatı sunduğunu hem de yeni yerler görme ve deneyim kazanma imkanı sağladığını belirterek, dereceye giren öğrencilerin bölge yarışmalarına katılacağını ve başarılı olmaları durumunda Türkiye finallerine gideceklerini söyledi. Bu tür etkinliklerin öğrencilere ve öğretmenlere moral verdiğini ifade eden Yeşilçay, aynı zamanda topluma da pozitif bir etki sağladığını dile getirdi. Büyük ilgi gören yarışma sonrasında başarılarından dolayı tebrik edilen öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirildi.
Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreni programına, Bitlis İl Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Medeni Aslanlı, Tatvan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Akhan, Tatvan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Kazım Acar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İstanbul Yapı Fuarı'nda Portisan'a yoğun ilgi
Bölgesel

İstanbul Yapı Fuarı'nda Portisan'a yoğun ilgi

Portisan İskele ve Kalıp Sanayi A.Ş., İstanbul Yapı Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşarak sektördeki yeniliklerini ve ürünlerini tanıttı. Fuar boyunca yoğun ilgi gören Portisan standında, şirketin iskele ve kalıp sistemleri alanındaki geniş ürün yelpazesi ve sunduğu çözümler sergilendi.

Dev Turnalara Yoğun İlgi! -Haberler
Yaşam

Dev Turnalara Yoğun İlgi! -Haberler

Elazığ Keban Barajı’nda balıkçılar tarafından yakalanan dev turna balıkları, Siirt’tin Kurtalan ilçesinde tezgahta yoğun ilgi gördü.

Uğur Işılak konserine Çorum'da Yoğun İlgi!
Etkinlik

Uğur Işılak konserine Çorum'da Yoğun İlgi!

Çorum’un Sungurlu ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği Uğur Işılak konserine yoğun katılım yaşandı.

Antika Sanat Pazarı'na Yoğun İlgi!
Etkinlik

Antika Sanat Pazarı'na Yoğun İlgi!

Samsun’da pazar günleri kurulan Antika Sanat Pazarı vatandaşların büyük ilgisini çekiyor.

Erol Güzel "Ben sadece hizmetkarlığını yapıyorum"
Etkinlik

Erol Güzel "Ben sadece hizmetkarlığını yapıyorum"

Sakarya’da Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif, Kadem-i Şerif ve kutsal emanetlere vatandaşların ilgisi yoğun. Viyana’da da yaklaşık 40 bin kişinin emanetleri görmek için beklediğini söyleyen Erol Güzel, bir sonraki sergi yerinin Avrupa olabileceğini belirtti.

 Burhaniye'de kahvelerde süt servisi yoğun ilgi gördü Çay yerine süt
Bölgesel

Burhaniye'de kahvelerde süt servisi yoğun ilgi gördü Çay yerine süt

Burhaniye ilçesinde, kahvehanelerdeki süt servisi yoğun ilgi gördü. Çay yerine süt içildiğini anlatan kahvehane çalışanı Latif Islıoğlu, çayın da sütünde fiyatının aynı olduğunu söyledi.