Ankara / Çankaya

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

Türkiye Belediyeler Birliği, 94 belediyeye toplam 95 hizmet aracını hibe etti. Desteklerin devam edeceği açıklandı.

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), 94 belediyeye toplam 95 yeni hizmet aracı daha kazandırdı. Hibe edilen araçlar, TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla Çankaya Belediyesi Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle belediyelere teslim edildi.

Belediyelerin sosyo-ekonomik yapısı, yüzölçümü, nüfusu ile ihtiyaç ve talepleri esas alınan hibe programı kapsamında bugün; Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti, DEM Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ile Yeniden Refah Partisine mensup belediye başkanlarının yönetimindeki 94 belediyeye toplamda 95 yeni hizmet aracı desteği sağlandı.

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

Törene; TBB Encümen Üyelerinden Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile araç hibe edilen belediyelerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Teslim edilen hizmet araçları; 25 damperli kamyon, 22 çöp kamyonu, 13 kazıcı yükleyici, 11 paletli ekskavatör, 5 arazöz, 3 yol süpürme aracı ve daha pek çok hizmet aracından oluştu.

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

Seçer: “Belediyelerimizin hizmet götürmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz”

TBB Başkan Vekili Vahap Seçer, törende yaptığı konuşmasına “Yine hayırlı bir iş için bir araya geldik. Allah hep hayırlı işler yapmaya bizi vesile etsin.” sözleriyle başladı. Belediye başkanlarının çok önemli bir görev ifa ettiklerinin altını çizen Seçer, “Günümüzdeki ekonomik krizin yansımalarını derinden hisseden belediyelerimizin bin bir sorunla baş ederek hemşehrilerine hizmet götürmek için yoğun çaba gösterdiğini biliyoruz.” dedi.

İki yılda 714 hizmet aracının hibe edildiğini aktaran Seçer, desteklerin önümüzdeki aylarda da devam edeceği bilgisini paylaştı. Seçer, belediye başkanlarının iki temel dayanağının finans disiplini olan bir belediye ve liyakatli kadrolar olduğuna dikkati çekerek; “Finans ve liyakatli kadrolar... O zaman önümüzde hiçbir şey duramaz. Çok daha efektif işler yaparız. Vatandaşlarımızın memnuniyetini çok daha üst seviyelere çıkartırız.” ifadelerini kullandı.

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

 “Ortak Hizmet Modeli’ni Batı Karadeniz’de Başlattık”

TBB’nin araç desteğinin yanı sıra; proje desteği, proje çalışmalarına nakdi destek, eğitim çalışmaları, çalıştaylar, paneller, yurt içi ve dışında temsil gibi birçok alanda belediyelere katkı sunduğunu belirten Seçer, TBB tarafından düzenlenen “Belediyecilik Forumu”na 700’ün üzerinde başvuru yapıldığını ve 200’den fazla özgün proje ve iyi uygulamanın anlatıldığını bildirdi. TBB’nin Mart ayında başlattığı “Yönetici Geliştirme Programı”na da değinen Seçer, program kapsamında toplamda 352 yöneticinin eğitim aldığını aktardı. 

Seçer, TBB ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında başlatılan “Ortak Hizmet Modeli” ile ilgili ise şunları söyledi:

“Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde Ortak Hizmet Modeli’nin çalışması başlamıştı. Pilot olarak Batı Karadeniz Bölgesi’nde bu çalışmaları yürütmeye başladık. Toplamda 91 belediyemiz bizim tarafımızdan bilgilendirildi. Bu belediyelerimizin 45’inden dönüş oldu. Yaptığımız incelemelerde de 22’si ile bu projeyi gerçekleştirme kararı aldık. Safranbolu‘da çalışmaya başladık. Araç-gereçler, iş makineleri TBB’den, akaryakıt ve teknik destek İBB’den olacak. Yapılacak projenin içeriğine göre de malzeme desteğini ilgili protokole muhatap olan belediyemiz karşılıyor. Böylelikle üçlü bir imece ile harika projeleri ortaya çıkartmış olacağız.”

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

“Çalışmalarımız ilkelerimizden bir milim sağa sola sapmadan devam ediyor”

TBB’nin yeni dönemde belirlediği ilkelerle çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Seçer, “Sayın İmamoğlu ile başlayan TBB’nin yeni dönemindeki ilkeler silsilesi bugün de devam ediyor. O zaman demiştik ki; ‘Burada bin 400’den fazla belediye var. Türkiye’deki bütün siyasi yelpazeyi temsil ediyorlar. Bizim adaletli bir yönetim sistemini ortaya koymamız lazım.’ Prensiplerimizi yazdık, nasıl çalışacağımızı planladık. O günden bugüne bu ilkeler çerçevesinde, bu çalışmalarımız bir milim sağa sola sapmadan devam ediyor.” diye konuştu.

Hibe edilecek araçları puanlama usulüyle belirlediklerini söyleyen Seçer, “Bölgesi nedir? Sosyo-ekonomik durumu nedir? Coğrafyanın durumu nedir? Belediyenin kendi ekonomik durumu, talepler, öncelikler nedir?... Bütün bunları harmanlıyoruz ve bu araç-gereçlerin hangi belediyeye verileceğini tespit ediyoruz.” dedi. 

TBB’den 94 belediyeye 95 yeni hizmet aracı

“Hizmette adaletli olmak esas amacımız olmalı”

Seçer, Türkiye’de son yıllarda bazı siyasi hesaplaşmaların belediyeler üzerinden yürütüldüğünü ve bu durumun belediye başkanlarını zor duruma soktuğunu söyledi. Belediye başkanlığının partiler üstü bir görev olduğuna vurgu yapan Seçer, “Mutlaka her belediye başkanının partisi, dünya görüşü, ideolojisi onların onurudur, şerefidir. Onlara saygı duyarız ama hizmette adaletli olmak, hemşehrilerimizin partisine, bölgesel farklılıklarına, etnik yapısına, inanç grubuna bakmadan onlara hizmet etmek bizim esas amacımız olmalı ve bunu yapıyoruz. İşte bu düsturla TBB’de hiçbir fark gözetmeksizin, hepsi bizim belediye başkanımız düşüncesiyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Genel Kurulumuzu tüzüğümüz gereği yapmak zorundayız”

Konuşmasında mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek Birlik meclis toplantısına da değinen Seçer, “Genel Kurulumuzu tüzüğümüz gereği yapmak zorundayız. Bu hafta sonu cumartesi günü Ankara’da saat 11:00’da hep beraber TBB’nin genel kurulunu yapacağız. Hepinizi oraya davet ediyorum. Üç yıllığına TBB Başkanını, Encümen Üyelerimizi, Başkan Vekillerimizi seçeceğiz; komisyonlar belirlenecek ve üç yılı bu kadrolarla sürdüreceğiz. Umut ediyorum bundan sonraki süreçte

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!
Haber

Burdur’un devine beyaz taç 2336 metrede sessizlik bozuldu!

Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.