Komisyon üyeleri ilk saha temaslarından birini Gaziantep’te gerçekleştirdi.
Komisyon Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ve beraberindeki heyet, saha incelemeleri kapsamında Gaziantep’e gelerek çeşitli temaslarda bulundu.
TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, çalışmalarının ilk ayağında Şehitkamil ilçesindeki 8 Şubat Anadolu Lisesi’nde muhtarlar, öğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Toplantıda çocukların suça yönelmesine yol açan sosyal ve çevresel faktörler ile sahada karşılaşılan sorunlar ele alındı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Komisyon Başkanı Durgut, Gaziantep’in hem risk faktörleri hem de geliştirilen önleyici uygulamalar açısından önemli bir şehir olduğunu belirtti.
Komisyonun çalışmalarında sahadaki paydaşların görüşlerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Durgut, muhtarlar, öğretmenler ve velilerle birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Saha programının devamında kentte görev yapan idareciler ve ilgili kurum temsilcileriyle de toplantılar yapılacağını kaydeden Durgut, bağımlılıkla mücadele gibi alanlarda belediye tarafından yürütülen bazı birimleri de ziyaret edeceklerini belirtti.
Komisyon çalışmalarının yalnızca tespit yapmakla sınırlı kalmayacağını dile getiren Durgut, çocuklara yönelik kapsamlı bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Hazırlanması planlanan çocuk paketinin önleyici ve rehabilite edici politikaları merkeze alacağını ifade eden Durgut, bunun yanında toplumda oluşan cezasızlık algısını değiştirmeye yönelik düzenlemelerin de değerlendirileceğini söyledi.
Komisyonun hedefinin bilimsel verilere dayalı bir çerçeve oluşturmak olduğunu belirten Durgut, bu nedenle saha çalışmalarından elde edilecek verilerin büyük önem taşıdığını dile getirdi.
Gaziantep’te gerçekleştirilen toplantıya komisyon üyelerinin yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zehra Ünal ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Vasıf Munis de katıldı.
TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu’nun kentteki saha programının üç gün boyunca devam edeceği bildirildi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)